Βροχές και χαλαζοπτώσεις από Δευτέρα

Βροχές και χαλαζοπτώσεις από Δευτέρα

Οκτώβριος 22, 2017 - 10:33
0 σχόλια

Μαζί με τους εκπροσώπους των δανειστών, που έρχονται στη χώρα μας τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, έρχονται οι πρώτες βροχές αυτού του φθινοπώρου, αλλά και καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

O καιρός, λοιπόν, θα παρουσιάσει μεταβολή από τα βορειοδυτικά από αύριο και γρήγορα θα μεταβληθεί σε άστατο. Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Μέχρι το τέλος της ημέρας, τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν και σε πολλές από τις υπόλοιπες περιοχές των νησιών του ανατολικού και νότιου Αιγαίου.

Σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, αλλά και των νησιών -κυρίως του βορειοανατολικού Αιγαίου- τα φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια. Σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν και ισχυρές χαλαζοπτώσεις.

Την Τρίτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας. Μέχρι και την Τρίτη, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κατά 7-9°C σε σχέση με τις θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, δίνουν ότι οι βροχοπτώσεις θα μετακινηθούν νοτιότερα μέσα στην Τετάρτη. Έτσι, έως και την ερχόμενη Παρασκευή, θα επηρεάζονται, κυρίως οι περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου. Εκεί θα εκδηλωθούν και οι πιο ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.