Βραβεύτηκε ο Αν. Καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κυριάκος Σουλιώτης

Βραβεύτηκε ο Αν. Καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κυριάκος Σουλιώτης

Απρίλιος 18, 2019 - 15:09
0 σχόλια

Βραβείο «Καινοτόμου Έρευνας στο Πεδίο της Πολιτικής Υγείας», απονεμήθηκε στον Αν. Καθηγητή Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Κυριάκο Σουλιώτη, κατά την τελευτή των Βραβείων Prix Galien Greece 2019, στις 11 Απριλίου 2019.

Το βραβείο αφορά στην έρευνά του για τη «Δημοκρατία στην Υγεία στις Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», η οποία αποτελεί την πρώτη απόπειρα συγκριτικής αξιολόγησης του βαθμού συμμετοχής των συλλόγων ασθενών στη χάραξη πολιτικής υγείας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη χρήση ποσοτικών μεθόδων. Υλοποιήθηκε από 25μελή ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπό την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή Κυριάκου Σουλιώτη και διήρκησε 5 έτη. Για την υλοποίησή της χρησιμοποιήθηκε εργαλείο σταθμισμένο και μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες των 28 χωρών της Ένωσης και τα αποτελέσματά της παρουσιάζονται ήδη σε 5 δημοσιευμένα άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Σημειώνεται ότι το θεωρητικό υπόβαθρο της έρευνας έχει δημοσιευθεί στον συλλογικό τόμο επιμέλειας του κ. Σουλιώτη με τίτλο: Δημοκρατία, Πολίτες και Πολιτική Υγείας, ο οποίος κυκλοφόρησε το 2014 από τις Εκδόσεις Παπαζήση. Μεταξύ των καινοτόμων χαρακτηριστικών της έρευνας περιλαμβάνεται και η κατασκευή του HEALTH DEMOCRACY INDEX, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για τις διεθνείς συγκρίσεις.

Τα Prix Galien θεσπίστηκαν το 1970 προς τιμήν του Γαληνού, του πατέρα της ιατρικής έρευνας και της φαρμακολογίας. Τα Prix Galien αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν την καινοτομία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσω της βιοϊατρικής έρευνας. Τα Prix Galien θεωρούνται εφάμιλλα των βραβείων Νόμπελ, η υψηλότερη διάκριση για τη βιοϊατρική έρευνα και καινοτομία.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.