Βράβευση Σταύρου Παπαδόπουλου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (pics,vid)

Βράβευση Σταύρου Παπαδόπουλου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (pics,vid)

Μάιος 30, 2016 - 19:36
0 σχόλια

Τον πρώην πρόεδρο της «Μαύρης Θύελλας» επιχειρηματία Σταύρο Παπαδόπουλο τίμησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά την πρωτοβουλία της Περιφερειακής αρχής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 30/5.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος είναι ένας Έλληνας επιχειρηματίας και ο πρώην ιδιοκτήτης της Καλαμάτας FC και Απόλλωνα Καλαμαριάς, με αρκαδικές ρίζες, από Νιοχώρι και Δυρράχι.

Ένας άνθρωπος που όχι μόνο κατάφερε να δημιουργήσει πολλά θετικά για τον τόπο του πράγματα και απέδειξε ότι όποιος επιμένει, δουλεύει και δεν δειλιάζει στα δύσκολα μπορεί να τα καταφέρει, τόνισε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο επέλεξε να τιμήσει τον κ. Παπαδόπουλο καθώς πιστεύει ότι πρέπει να τιμώνται τέτοιες προσωπικότητες που ξεκινούν από τον τόπο τους, που δημιουργούν, αγωνίζονται και παλεύουν παρόλο που πολλές φορές δέχονται κι από την κοινωνία πόλεμο, αλλά προχωρούν γιατί έχει πάθος για τον τόπο του.

Αγόρασε δύο αυτές ομάδες όταν ήταν στο τρίτο τμήμα και δεύτερο τμήμα, αντίστοιχα, και επένδυσε σημαντικά χρήματα σε αυτούς και τελικά πήρε τις δύο αυτές ομάδες μέχρι την πρώτη κατηγορία.  

Ο κ. Παπαδόπουλος δημιούργησε ένα πρότυπο Οίκο Φιλοξενίας, το «Παπαδοπούλειον», που έχει αναπτυχθεί σε μια μοναδική έκταση 25.000 τ.μ. στα Κατσέικα, προσφέροντας σε ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον, όλες τις προϋποθέσεις για την ασφαλή και άνετη διαβίωση των φιλοξενουμένων της, κυρίως ατόμων τρίτης ηλικίας.

«Κήρυκα του γνήσιου, άδολου πατριωτισμού των Πελοποννησίων» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τον κ. Σταύρο Παπαδόπουλο τονίζοντας ότι «αν και βρέθηκε στα πέρατα της γης ποτέ δε λησμόνησε το γενέθλιο τόπο του».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι με τη βράβευση αυτή ξεκινά ένας κύκλος τιμής σε προσωπικότητες της Πελοποννήσου με σημαντική κοινωνική προσφορά, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες ανάπτυξης του αισθήματος της αλληλεγγύης και ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής.

«Ένας απλός άνθρωπος αναγνωρίζει στο πρόσωπο του κ. Παπαδόπουλου τον Πελοποννήσιο Οδυσσέα, ο οποίος ταξίδεψε στα πέρατα της γης και απέδειξε ότι το μέγιστο προσόν του είναι η δύναμη ψυχής που διαθέτει» σημείωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι το εχέγγυο που κληρονομήσαμε από τους πατεράδες και παππούδες μας ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε ακόμη ότι «πάγια πολιτική μας θέση είναι η αντίληψη ότι δεν περιμένουμε σωτήρες, αλλά διαθέτουμε μόνοι μας τις δυνάμεις να τα καταφέρουμε. Το μήνυμα που εκπέμπει στις νέες γενιές ο κ. Παπαδόπουλος είναι ότι απαιτείται τόλμη, αποφασιστικότητα και όχι εμμονή στα ιδεαλιστικά μας προβλήματα».

Ο κ. Τατούλης, αφού ευχήθηκε, τέλος, στον κ. Σταύρο Παπαδόπουλο μακροημέρευση και τα καλά του έργα να φέρουν τη σφραγίδα της αγάπης του για τον τόπο του, εξήρε τη συμβολή του στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου του, αλλά και την αποφασιστική και γενναιόψυχη στάση του καθώς ποτέ δεν φοβήθηκε να αναλάβει ρίσκα και να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα.

Ο κ. Παπαδόπουλος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την τιμητική βράβευση, τονίζοντας ότι όσα χρόνια κι αν έλειπε, όσα κι αν είδε η σκέψη και η καρδιά του είναι πάντα εδώ στον ευλογημένο τόπο της Πελοποννήσου, και θα συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο του.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Βράβευση Σταύρου Παπαδόπουλου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.