Βράβευση από το Υπουργείο Παιδείας σε μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης

Βράβευση από το Υπουργείο Παιδείας σε μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης

Μάιος 13, 2019 - 08:40
0 σχόλια

Την Τρίτη 7 Μαΐου 2019, στο Υπουργείο Παιδείας-Έρευνας και Θρησκευμάτων,ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής βράβευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες από σχολεία της περιφέρειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπως και από σχολεία των Χανίων, του Ηρακλείου, της Άρτας, της Τρίπολης και των Τρικάλων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι». Οι μαθητές που βραβεύθηκαν στον διαγωνισμό –ο οποίος διενεργείται κάθε χρόνο από την Γ.Γ. Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος από το 2015– μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από την επίσκεψή τους στο Κρατικό Μουσείο και Μνημείο του Άουσβιτς στην Πολωνία.

Την εκδήλωση της βράβευσης άνοιξε ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων, καλωσορίζοντας τους μαθητές και τους καθηγητές τους, τονίζοντας τη σημασία εδραίωσης του θεσμού του μαθητικού διαγωνισμού για την προαγωγή του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη βιωματική του αξία.  Η διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, κ. Ζανέτ Μπαττίνου ενθάρρυνε και συντόνισε τη συζήτηση. Στόχος της συνάντησης αυτής είναι και η ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας που έχει ξεκινήσει στην αρχή του σχολικού έτους με την προκήρυξη του διαγωνισμού. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να αναστοχαστούν μέσα από μία άλλη οπτική ό,τι είχαν ήδη μελετήσει. Μίλησαν για την εμπειρία επίσκεψης στον εμβληματικό τόπο μαρτυρίου, για τον αδιανόητο χαρακτήρα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν εκεί καθώς και για το όριο της ανθρώπινης διαστροφής προβαίνοντας σε μία συζήτηση τόσο ουσιαστική όσο και συναισθηματική. Κατάφεραν, επίσης, να παρουσιάσουν –όσοι ήθελαν– πρωτότυπα λογοτεχνικά έργα (κυρίως ποιήματα) που δημιούργησαν μετά την επίσκεψη. Συγκινημένος ο κ. Καλαντζής μοίρασε τα βραβεία σε κάθε μαθητή και επιβλέποντα εκπαιδευτικό.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.