Βραδιά κλασικής μουσικής αφιερωμένη στον Δ. Μητρόπουλο στη Μελισσόπετρα Γορτυνίας (pics,vid)

Βραδιά κλασικής μουσικής αφιερωμένη στον Δ. Μητρόπουλο στη Μελισσόπετρα Γορτυνίας (pics,vid)

Αύγουστος 18, 2019 - 11:23
0 σχόλια

Μια εξαιρετική βραδιά κλασικής μουσικής, ήταν αφιερωμένη στον διάσημο μαέστρο και συνθέτη Δημήτρη Μητρόπουλο, καταγόμενο από την Μελισσόπετρα Γορτυνίας, απόλαυσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στη Μελισσόπετρα Γορτυνίας.

Έργα του Δημήτρη Μητρόπουλου απέδωσε μουσικό σύνολο από την Εθνική Λυρική Σκηνή με τους: Θεόδωρο Μωραϊτη βαθύφωνο, Χρύσα Κουτσαυτάκη βιολί, Μάριο Καζά πιάνο, ενώ προβλήθηκε η βιογραφία του διάσημου συνθέτη.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Δήμο Γορτυνίας, τη ΔΗΚΕΓ και τον Σύλλογο Μελισσοπετραίων.

Ευχαριστούμε τον αγαπητό μας συνεργάτη Νίκο Τρουπή για τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Ο κ. Τρουπής σημειώνει:

Μέσα σε καταπράσινο τοπίο, στον περίβολο της εκκλησίας του χωριού Μελισσόπετρα Αρκαδίας, οι παρευρισκόμενοι χθες το βράδυ, έζησαν μοναδικές στιγμές. ''ΣΗΚΩΘΗΚΕ'' ο από εκεί καταγόμενος μουσικοσυνθέτης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ και νοερά διεύθυνε τους καλλιτέχνες να ερμηνεύσουν έργα του. Ο Πάνας, κατέβηκε από το Μαίναλο, για να απολαύσει μαζί με τους υπόλοιπους την εξαίσια μουσική ! Τα πουλιά διέκοψαν τον ύπνο τους και απόλαυσαν και εκείνα τα υπέροχα μουσικά ακούσματα. Το φεγγάρι φώτιζε τα αναλόγια των καλλιτεχνών, τα λιγοστά σύννεφα άκουγαν γιά λίγο, και με την βοήθεια του Αίολου έτρεχαν να μεταδώσουν τα μηνύματα στα πέρατα του κόσμου ! Ο βαθύφωνος Θοδωρής Μωραίτης, η βιολίστρια Χρύσα Κουτσαυτάκη, και ο πιανίστας Μάριος Καζάς,παρουσίασαν έργα του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού στα πλαίσια αφιερώματος που διοργανώθηκε από τον Δήμο Γορτυνίας και τον σύλλογο Μελισσοπετραίων !

Video: 

ΔΗΜ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕΛΙΣΣΟΠΕΤΡΑ. ARCADIA PORTAL.prod.by trounikos


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.