Βούτσης: Οι βουλευτές δεν έχουν κανένα δικαίωμα επιστροφής αναδρομικών

Βούτσης: Οι βουλευτές δεν έχουν κανένα δικαίωμα επιστροφής αναδρομικών

Νοέμβριος 12, 2018 - 19:30
0 σχόλια

Για δημιουργία εντυπώσεων κατηγορεί ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής που ζήτησαν από τους βουλευτές τους να μην διεκδικήσουν αναδρομικά

Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου ότι η τροπολογία για επιστροφή αναδρομικών σε ενστόλους, καθηγητές, γιατρούς και δικαστικούς αφορά και τους βουλευτές οι οποίοι δύνανται να εισπράξουν ποσό περίπου 24.000 ευρώ έκαστος, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διευκρίνισε ότι οι βουλευτές δεν θα λάβουν αναδρομικά.

«Δεν υπάρχει θέμα επιστροφής αναδρομικών σε  βουλευτές» υποστήριξε ο κ. Νίκος Βούτσης αναφορικά με την καταγγελία του κ. Αλέξη Μητρόπουλο σύμφωνα με τις οποία η τροπολογία για την επιστροφή αναδρομικών ποσών σε δικαστές «ανοίγει παράθυρο» για την διεκδίκηση χρημάτων και από τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως ήδη από το 2009, με απόφαση της Ολομέλειας, η βουλευτική αποζημίωση αποσυνδέθηκε από τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε δε «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» τις καταγγελίες του κ. Μητρόπουλου ενώ για τις ανακοινώσεις τις αντιπολίτευσης σχολίασε «Αν είχαμε ερωτηθεί από ΝΔ και ΔΗΣΥ που έσπευσαν να δώσουν εντολές θα είχαμε απαντήσει. Είναι συστηματάκι κατά πλήρη συνεννόηση για να βγει αυτό το πράγμα για δημιουργία εντυπώσεων. Ανοησίες! Ας κάνουν κάτι πιο σοβαρό και οι σελίδες και οι πολιτικοί αρχηγοί».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.