«Βουλιάζει» στην αδιαφορία και στην εγκατάλειψη το σπήλαιο Σίντζι στην Κανδήλα (pics)

«Βουλιάζει» στην αδιαφορία και στην εγκατάλειψη το σπήλαιο Σίντζι στην Κανδήλα (pics)

Ιούνιος 12, 2018 - 13:11
2 σχόλια

Καταγγελία Τζιούμη

Απαράδεκτη και ντροπιαστική είναι η εικόνα που έχει η πηγή «κεφαλόβρυσο» ή Σίντζι που βρίσκεται λίγο πριν από την Κανδήλα.

Το μοναδικού κάλλους φυσικό τοπίο, μένει «κρυφό» για τους περισσότερους επισκέπτες της Αρκαδίας, αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους έχει αφεθεί στη μοίρα του.

Κρυφό, γιατί δεν έχει γίνει καμία κίνηση για την ανάδειξη και προβολή του σημείου. Ο ανεπαρκέστατος σχεδιασμός τουριστικής προβολής κρατά άγνωστο το Σίντζι, καθώς οι αρμόδιοι μάλλον δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.  

Από τις φωτογραφίες που παρουσιάζουμε, μπορείτε να αντιληφθείτε το μέγεθος της αδιαφορίας, καθώς βλέπετε μία λίμνη η οποία πλέον έχει μετατραπεί σε κάμπο, μία είσοδος σπηλαίου που έχει κλειστεί από τα κλαδιά, και τα σάπια και τα κατεστραμμένα παγκάκια κρατούν μακριά τους επισκέπτες.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι οι πηγές Σίντζι θεωρούνται από τα δυσκολότερα σπήλαια και τα βαθύτερα στην Ελλάδα, ενώ το σπήλαιο βρίσκεται μέσα στη λίστα με τα 30 βαθύτερα σπήλαια παγκοσμίως.

Φυσικά μεγάλο θα μπορούσε να είναι το ενδιαφέρον των σπηλαιοδυτών για το σπήλαιο που έχει βάθος 180 μέτρα.

Το θέμα της εγκατάλειψης έθεσε στη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστας Τζιούμης, δείχνοντας τις εικόνες ντροπής που ο ίδιος εξασφάλισε από το σημείο πριν από περίπου 10 ημέρες.

Φανταστείτε, τα πολλά οφέλη για τον τουρισμό που θα υπήρχαν, αν είχε γίνει καθαρισμός και συντήρηση του χώρου και φυσικά καθαρισμός από την πυκνή βλάστηση. Το σπήλαιο θα μπορούσε να αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες δύτες που θα ήθελαν να καταδυθούν σε ένα από τα βαθύτερα σπήλαια του κόσμου.

 Δείτε την είσοδο του σπηλαίου

Η είσοδος του σπηλαίου

Εκτός από τον τουρισμό και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα μπορούσαν να απολαμβάνουν το τοπίο και να εξορμούν στη φύση ξεφεύγοντας από το τσιμέντο της πόλης και κάνοντας πικ-νικ γύρω από τη λίμνη.

Κρίμα που ακόμα ένα στολίδι της περιοχής του Δήμου Τρίπολης ρημάζει από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία, τη στιγμή, μάλιστα, που περιμένουμε… ορδές τουριστών και επισκεπτών οι οποίοι θα τιμήσουν το «brand name» του Δήμου μας, για να θυμηθούμε και τα όσα, ανέξοδα, έλεγε η δημοτική αρχή όταν διεκδικούσε την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης…


2 Σχόλια

Ο Κωστας εδω και τεσσερα χρονια ειδε την μοναδικη εγκαταλειψη και την ειδε στηνΚανδηλα. Μπραβο Κωστα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.