«Βούλιαξε» από τους επισκέπτες η Καστάνιτσα για τη Γιορτή Κάστανου (pics,vid)

«Βούλιαξε» από τους επισκέπτες η Καστάνιτσα για τη Γιορτή Κάστανου (pics,vid)

Οκτώβριος 27, 2019 - 23:16
5 σχόλια

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πάνω από 5000 επισκέπτες βρέθηκαν φέτος στην πανέμορφη Καστάνιτσα με αφορμή την 36η Γιορτή Κάστανου που διοργανώθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2019. Από νωρίς το πρωί το χωριό της Καστάνιτσας είχε κατακλυστεί από τους επισκέπτες και σύμφωνα με τους διοργανωτές πάνω από 35 λεωφορεία από διάφορες περιοχές της χώρας έφτασαν στο χωριό.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να «εξερευνήσουν» τα γραφικά σοκάκια, να αγοράσουν παραδοσιακά προϊόντα και κάστανα, να απολαύσουν μοναδικές συνταγές με βασικό συστατικό το κάστανο και τέλος να χορέψουν και να διασκεδάσουν μέχρι αργά το βράδυ. Αρκετοί βρέθηκαν και στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (ΚΠΕ) της Καστάνιτσας αλλά και στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων που βρίσκεται στο υπόγειο χώρο του ΚΠΕ. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημαντική βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής, τη διαχρονική συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση, την Τσακώνικη διάλεκτο αλλά και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της Καστάνιτσας.

Παράλληλα, στους χώρους του Κέντρου Ενημέρωσης προβάλλονταν οι ταινίες ντοκιμαντέρ του Φορέα Διαχείρισης με περιεχόμενο την οικολογική και ιστορική-πολιτιστική αξία της περιοχής αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί στην προστατευόμενη περιοχή, και διανεμήθηκαν ενημερωτικά έντυπα του Φορέα Διαχείρισης όπως, φυλλάδια, εγχειρίδια, χάρτες και οδηγοί της προστατευόμενης περιοχής, κ.α.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί. 

(κοινό ρεπορτάζ arcadiaportal.gr - astrosnews.gr)

 

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr - Γιορτή Κάσταντου 2019 στην Καστάνιτσα


5 Σχόλια

Η ΙΔΕΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ! Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!!! Η ΤΑΛΑΙΠΟΡΕΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ!!!

@ΒΕΡΓΟΥ καλά δε ντρέπεστε να γκρινιάζετε ολη την ώρα; Μια εκδήλωση που κυρίως ασχολούνται εθελοντές τι έπρεπε να κάνουν; να σας πιάσουν απο το χεράκι και να σας γυρνάνε στην πλάτη τους; Όλο γκρίνια. Δεν πήγατε σε 5αστερο ξενοδοχείο σε ένα μικρό χωριουδάκι πήγατε που κάποιοι κόπιασαν για να σας προσφέρουν το παραμικρό.

9:03 "Ταλαιπορεία" είναι να διαβάζουν τα ματάκια μας αυτά που γράφεις. Συ μου χάραξες ταλαι-πορεία, εσύ γλυκιά, εσύ γλυκιά μου αμαρτία..

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Επίσης ο υπεύθυνος κάποια πούλμαν τα έφερε από Άγιο Πέτρο και αλλά από Σιταινα που δεν χώραγε καλα καλα ένα αυτοκίνητο. Οι εθελοντές ελάχιστοι για 5000 περίπου επισκεπτες(βάση των αριθμών εισιτηρίων). Θα αναφέρω ότι ως γιατρός που είμαι έτυχα μάρτυρας περιστατικού λιποθυμίας ,έδωσα πρώτες βοήθειες και μέγα ούτε ήρθε ο αγροτικός ούτε βοήθεια. Όταν κανείς γιορτή και την διάσημη ζεις τόσο πολύ πρέπει να έχεις τις κατάλληλες υποδομές. Αλλιώς είναι αρπαχτή. Είμαστε Έλληνες και δυστυχώς ξέρω πολύ καλα την νοοτροπία που έχουμε. Όπου μπορώ θα το δυσφημίσω. Κριμα

Το ότι υπήρχαν εθελοντές (μπράβο τους) δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ειπωθεί πως η μέρα ήταν για κάθε επισκέπτη πραγματική ταλαιπωρία. Όταν διαφημίζεις μια εκδήλωση πρέπει να είσαι ικανός να την στηρίζεις. Απαράδεκτη οργάνωση. Του χρόνου θα κάνουν μόνοι τους γιορτή οι οργανωτες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.