Το βουλευτικό αυτοκίνητο του Κ. Βλάση

Το βουλευτικό αυτοκίνητο του Κ. Βλάση

Μάρτιος 11, 2015 - 17:51
2 σχόλια

Έναν μήνα και κάτι μετά τις εκλογές, στη Βουλή των Ελλήνων τα ονόματα των 135 νέων βουλευτών μπήκαν στην κληρωτίδα, προκειμένου η θεά Τύχη να αποφασίσει για το βουλευτικό όχημα του καθενός, όπως ορίζεται στον κανονισμό. Οι υπόλοιποι 165 βουλευτές που επανεξελέγησαν, θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο που είχαν και στην προηγούμενη θητεία τους.

Για τον νεοεκλεγέντα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία κ. Κ. Βλάση, κληρώθηκε ένα Audi A4.

Σημειωτέον ότι οι βουλευτές του λεκανοπεδίου Αττικής (Α’, Β’ Αθηνών και Πειραιώς και υπόλοιπο Αττικής) δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1.400 κ.εκ. και έως 750 ευρώ μίσθωμα μηνιαίως. Για τους βουλευτές της περιφέρειας προβλέπεται Ι.Χ. έως 1.800 κ.εκ. και 1.200 ευρώ μίσθωμα. Ο διαχωρισμός αυτός έγινε κατά τη θητεία του Ευάγγ. Μεϊμαράκη, και αξίζει να αναφερθεί ότι είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους κατά μισό εκατ. ευρώ. Για το 2015 έχει προϋπολογισθεί ποσό 3,27 εκατ. ευρώ για την κίνηση και τη συντήρηση των βουλευτικών οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 30 ήταν οι νέοι βουλευτές που αρνήθηκαν το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου, αλλά και εκείνο της αστυνομικής προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την  ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης είχε αναφερθεί εκτενώς στα βουλευτικά προνόμια, και είχε ζητήσει από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου «να επανεξετάσει το βουλευτικό αυτοκίνητο», διότι, όπως είπε, δεν πιστεύει ότι δεν μπορούν οι βουλευτές να αντεπεξέλθουν με την αποζημίωση την οποία λαμβάνουν στις ανάγκες των μετακινήσεών τους. Από την πλευρά της, η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει δηλώσει ότι προτίθεται να προχωρήσει στην εκλογίκευση της συγκεκριμένης δαπάνης.  
 


2 Σχόλια

πώς ο λαουτζίκος μπορεί με 950 ευρώ το μήνα να κινεί καθημερινώς το αυτοκίνητό του κάνοντας και 260 χιλιόμετρα την ημέρα( Ναύπλιο -Τρόπαια) ή 180 χλμ (Τρίπολη -Τρόπαια) (Τρίπολη- Λεωνίδιο) όπως π.χ οι εκπαιδευτικοί ,συν φθορά ,σέρβις κλπ και δεν μπορούν οι "υπηρέτες" του λαού με 6000 το μήνα;Αιδώς Αργείοι,θα περιμέναμε τουλάχιστον να απέχει απο αυτήν την εύνοια της τύχης του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.