Βόσνος: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη κινδυνεύει με υποβάθμιση

Βόσνος: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη κινδυνεύει με υποβάθμιση

Απρίλιος 05, 2019 - 18:34
15 σχόλια

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης με τον συνδυασμό «Για την Τρίπολη» Δημήτρης Βόσνος την Παρασκευή το μεσημέρι στο εκλογικό του κέντρο στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, προκειμένου να ζητήσει τη δραστηριοποίηση όλων των φορέων της πόλης, ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να αναβαθμιστεί, αλλά και για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή υποβάθμιση του πανεπιστημίου στην πόλη μας, καθώς, όπως έχει αφεθεί να διαρρεύσει στον Τύπο, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει απαντήσει ακόμα στις τεκμηριωμένες προτάσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας για την αναβάθμιση του πανεπιστημίου και για την έλευση νέων σχολών στην Τρίπολη.

Αναβρασμός υπάρχει κυρίως στην πανεπιστημιακή κοινότητα, γύρω από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ο κ. Βόσνος είπε: «Το υπουργείο όρισε μια μεικτή επιτροπή υπό τους δύο πρυτάνεις, με στόχο τη συγχώνεση ΤΕΙ και Πανεπιστημίου, με στόχο την αναβάθμιση του πανεπιστημίου. Η επιτροπή κατέληξε σε μια θετική πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη και επιστημονικές εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας αλλά και τις τοπικές κοινωνίες. Για την Τρίπολη προσθέτει επτά τμήματα. Μία πρόταση ενσωμάτωνε τη Σχολή Πληροφορικής στην Τρίπολη και στη Σπάρτη σε Πολυτεχνική Σχολή πενταετούς φοίτησης». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ενός τμήματος Διοίκησης, που θα ενσωματωνόταν με το υπάρχον και θα έφτιαχνε νεά σχολή, αλλά και στο αίτημα ίδρυσης Κτηνιατρικής, αφού το κέντρο της Αρκαδίας έχει σημαντική ζωική παραγωγή και κτηνοτροφία.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι σημαντικό για την πόλη μας. Δεν πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες στην προσπάθεια να αναβαθμιστεί;

Ο κ. Βόσνος αναφέρθηκε σε μια «καραμπόλα», όπως είπε, που αφορά σε ένα ΤΕΙ της Δυτικής Ελλάδας, «ένα υποβαθμισμένο ΤΕΙ», όπως υπογράμμισε, αφού έχει μόνο τέσσερις καθηγητές. «Στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης ΤΕΙ και Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, αυτό το ΤΕΙ αρνήθηκαν να το πάρουν. Και παίρνει το υπουργείο αυτό το υποβαθμισμένο τμήμα και το στήνει έδρα Πολυτεχνείου στην Πάτρα, το αντίστοιχο της Πελοποννήσου. Δηλαδή, αγνοεί την πρόταση για Πολυτεχνείο στην Τρίπολη και το βάζει στην Πάτρα, όπου υπάρχει ήδη Πολυτεχνείο.»

Χάνουμε το Πολυτεχνείο στην Τρίπολη, χάνουμε τους φοιτητές. Από εκεί που ήμασταν σε ένα επίπεδο, ανοίγουμε μια κερκόπορτα για να φύγει και αύριο άλλη μία σχολή.

Στη συνέχεια, ο κ. Βόσνος είπε ότι στόχος του είναι να ενημερωθεί άμεσα η κοινωνία της Τρίπολης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη, ώστε να ζητήσει ο Δήμος να λάβει απάντηση από το υπουργείο, και να δραστηριοποιηθεί όλη η κοινωνία ώστε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Βόσνος είπε ότι ανέκαθεν τόσο η πόλη όσο και όλες οι δημοτικές αρχές αγνόησαν το πανεπιστήμιο και τη σημασία τους. «Οι πρυτάνεις είχαν τα παράπονά τους από την προηγούμενη δημοτική αρχή», επεσήμανε. Αν με ρωτάτε πόσο η πόλη έχει αγκαλιάσει το Πανεπιστήμιο, θα έλεγα ότι σαφώς δεν το έχει κάνει. Ένα δείγμα είναι ο δρόμος προς το πανεπιστήμιο».

Δεν με αφορά πόσες γκαρσονιέρες ή δυάρια υπάρχουν στην πόλη. Το πανεπιστήμιο προσφέρει με την τεχνογνωσία του.


15 Σχόλια

Πολύ αργά για δάκρυα. Η Τρίπολη έχασε..... Επίσης και το πανεπιστήμιο υποβαθμιζεται. Τώρα που το θυμηθηκαμε έχει τελειώσει το παιχνίδι.

Από το πολύ "ενδιαφέρον" των Αρκαδων αρχοντων δημοτικής και περιφερειακής εμβελειας η τρίπολη σε 5 χρόνια θα έχει χάσει την έδρα του πανεπιστημίου και πιθανότατα θα έχει χάσει και μια από τις δύο σχολές που έχει σήμερα

Δυστυχώς είχε δίκιο. https://www.esos.gr/arthra/62079/shedio-nomoy-gia-ti-syghoneysi-toy-tei-dyt-elladas-me-ta-panepistimia-patron-kai Διαβάστε και φρίξτε. Η Πολυτεχνική του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πάει Πάτρα α) Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας εντάσσονται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, β) Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας εντάσσονται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ...

Νόμιζα ότι δεν υπάρχει χειρότερος απο τον Τσιαμούλο αλλά δεν είχα υπολογίσει τον Βόσνο

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου πλέον σημαίνει Καλαμάτα. Στην Τρίπολη κατεβαίνουν τα ρολά. Τέτοια ανικανοτητα σε αυτή την πόλη. Αλλά και ο υπουργός παιδείας ψηφίζει Νίκα.

Τι έκανες κ Βόσνο 4 χρόνια που ήσουν στη διοίκηση Παυλή για να μην υποβαθμισθεί το πανεπιστήμιο ; Νομίζεις ότι μπορείς παραμονή των εκλογών να δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι ; Είδαμε τις πράξεις σου φθάνει. Στις 26 Μαΐου θα πάρεις την απάντησή σου.

Ας χαιρετισουμε το πανεπιστήμιο από την Τρίπολη. Το τμήμα πληροφορικής πάει στην Πάτρα σε σύντομο διάστημα, και τα οικονομικά στην Καλαμάτα. Κάτι ήξερε ο Πετρος που ονομάζει την Καλαμάτα πρωτεύουσα πόλη.

Ποιο πανεπιστήμιο; Κοιμάστε με τα τσαρουχια η μας δουλεύετε; τώρα που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, σας πήρε ο πόνος;

Τι έκανε ο Βοσνος τόσο καιρό για το πανεπιστήμιο; Τίποτα. Το ίδιο τίποτα έκαναν και όλοι οι άλλοι αυτόδιοικητικοι της Τρίπολης. Όνειρα γλυκά σε όλους μας τώρα πια.! Τώρα απλά θα αποχαιρετισουμε το πανεπιστήμιο από την Τρίπολη.

Η κερκόπορτα άνοιξε και θα φύγουν και οι δύο σχολές που υπάρχουν σήμερα. (προς Καλαμάτα και Πάτρα μεργιά..) Δυό σημαντικές σχολές θα φύγουν .Και θα μας ρίξουν χρυσόσκονη με δύο άλλες (με 5 και 6 χιλιάδες μόρια....) που ποτέ δεν θα λειτουργήσουν. Το πανεπιστήμιο πάει στην Καλαμάτα. Ανίκανοι και τυχοδιώκτες οι υποψήφιοι δήμαρχοι

Αν είναι έτσι αυτο που διαβάζω (https://www.esos.gr/arthra/62084/shedio-nomoy-syghoneysis-toy-tei-peloponnisoy-me-panepistimio-peloponnisoy) τελειώνει το πανεπιστήμιο στην Τρίπολη. Η κυβένηση ψηφίζει Καλαμάτα. Καλαμάτα ψηφίζει και ο Τατούλης. Μου μένει μιά απορία μόνο: Ο δήμαρχος Τρίπολης και οι υποψήφιοι (ΟΛΟΙ ) τι ψηφίζουν ;

Απ΄ ότι βλέπω και διαβάζω κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι αναφέρονται σε σοβαρά θέματα που απασχολούν την Τρίπολη( Πανεπιστήμιο, Μουσείο Λαμπράκη κλπ). Κάποιο άλλοι μιλάνε μόνο για γούβες, ρέματα σκουπίδια κλπ. (Όχι ότι και αυτά δεν είναι σοβαρά αλλά όπως και να το κάνουμε δείχνουν και το επίπεδο και την κατανόηση των προβλημάτων από τους υποψήφιους)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.