Βόσνος: Να επιστρέψουν όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί στους δήμους (video)

Βόσνος: Να επιστρέψουν όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί στους δήμους (video)

Απρίλιος 02, 2015 - 11:45
1 σχόλια

Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Παλαιό Δημαρχείο Τρίπολης.

Ένα από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν, ήταν η απόσυρση του άρθρου 45 του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η ΠΕΔ εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή της στο περιεχόμενο του άρθρου 45, το οποίο θεωρεί ότι ανατρέπει τις αρμοδιότητες των  δήμων περί αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας.

Η ΠΕΔ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της ότι καμία απόφαση που αφορά στην Αυτοδιοίκηση Α Βαθμού και στις αρμοδιότητές της αν δεν έχει προηγηθεί διάλογος με την ΚΕΔΕ.

Επίσης, η συζήτηση στράφηκε στα αποθεματικά διαθέσιμα των δήμων και δηλώνει αγωνιστικά ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει άλλο με την Αυτοδιοίκηση  Α’Βαθμού.

Η διαχείριση των απορριμμάτων συζητήθηκε στη συνεδρίαση της ΠΕΔ, όπου και η ένωση εξέφρασε αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Δήμο Τρίπολης.

Ο αντιδήμαρχοςΤρίπολης κ. Δημήτρης Βόσνος και μέλος της ΠΕΔ έθεσε το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας, και ανέφερε ότι στον Δήμο Τρίπολης υπήρχαν 10 δημοτικοί αστυνομικοί. Από αυτούς, στη διαδημοτική κινητικότητα έχουν πάει στην Αστυνομία 3 και οι υπόλοιποι έχουν πάει στις φυλακές αλλά και σε άλλες υπηρεσίες.

Από τους 10 επιστρέφουν οι 3

Το ΔΣ της ΠΕΔ ανέλυσε το θέμα και αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών όπου και θα ζητήσει:

Πρώτον, να επιστέψουν όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί στους δήμους. Δεύτερον, να εφαρμοστεί πρόγραμμα εθελοντικές κινητικότητας για το πλεονάζον προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και, τέλος, να δοθεί η δυνατότητα να συστήσουν Δημοτική Αστυνομία και οι μικροί δήμοι, οι όποιοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα έως σήμερα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr ΠΕΔ: να επιστέψουν όλοι οι δημοτικοί αστυνο


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΒΟΣΝΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙΣ ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ.ΑΚΟΥΣ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.