Το βοσκοτόπι του Καλογρίτσα έφερε «πονοκέφαλο» και διχασμό στην κυβέρνηση

Το βοσκοτόπι του Καλογρίτσα έφερε «πονοκέφαλο» και διχασμό στην κυβέρνηση

Σεπτέμβριος 16, 2016 - 17:30
0 σχόλια

Η πρώτη ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες θα ανακοινωθεί στις 30 Σπετπεμβρίου. Εν αναμονή της απόφασης, και ενώ το πολιτικό και επιχειρηματικό κλίμα από τις μετωπικές αντιπαραθέσεις είναι ήδη βαρύ, οι αποκαλύψεις για την επάρκεια των χρηματικών εγγυήσεων που έδωσε ο κ. Καλογρίτσας και που του εξασφάλισαν μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες έχουν διχάσει την κυβέρνηση.

Το αγροτεμάχιο στην Ιθάκη εκτάσεως 5.029 στρεμμάτων που δήλωσε ο επιχειρηματίας ως εγγύηση στον πρόσφατο διαγωνισμό, προκαλεί ερωτηματικά και αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ. Βουλευτές κι των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης αφήνουν αιχμές για το Πόθεν Εσχες του κ. Καλογρίτσα ενώ δεν διστάζουν να αφήσουν σκιές και για απιστία κατά του Δημοσίου. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, η εταιρεία «ΑΓΙΑ» με νόμιμο εκπρόσωπό της τον δικηγόρο Σπ. Καραμπάτσο, δώρισε στην εταιρεία Καλογρίτσα το 82% της εταιρείας, αλλά και τρία αγροτεμάχια στην Ιθάκη συνολικής έκτασης 5.029 στρεμμάτων, τα οποία μάλιστα διεκδικεί ως καταπατηθέντα ο δήμος Ιθάκης.

«Εμένα με παραξενεύει πάρα πολύ πώς είναι δυνατόν κάποιος  που θέλει να πάρει κανάλι να επικαλείται τέτοια στοιχεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

Απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ αν «μπορούν να μπουν κανόνες με βοσκοτόπια» ο κ. Παπαδόπουλος συμπλήρωσε:

«Πώς μπορεί να επικαλείται τέτοια στοιχεία προκειμένου να του δώσουν τη δυνατότητα να θεωρεί ότι έχει άμεσα προς εκταμίευση τα χρήματα που του ζητούνται;».

Οι ΑΝΕΛ έχουν μια ευαισθησία για τα θέματα της διαπλοκής και γι' αυτό είπαμε ότι δεν θα πρέπει να κατέβει ο Καλογρίτσας στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είπε ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Καμμένος στα Παραπολιτικά 90,1.

Όταν κάποιος διαγωνιζόμενος πατάει ένα κουμπί και λέει έχω τα χρήματα θα πρέπει να έχει τα χρήματα, σημείωσε με νόημα, και πρόσθεσε: Αν δεν τα έχει αυτό είναι απιστία κατά του Δημοσίου.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.