Βοσκός συνελήφθη στην Ηλεία για φυτεία χασίς αξίας 750.000 ευρώ

Βοσκός συνελήφθη στην Ηλεία για φυτεία χασίς αξίας 750.000 ευρώ

Σεπτέμβριος 17, 2019 - 11:27
0 σχόλια

Εκατοντάδες τεράστια χασισόδεντρα, το ύψος των οποίων έφτανε μέχρι και τα τέσσερα μέτρα και η πώληση της σοδειάς τους θα απέφερε πάνω από 750.000 ευρώ, αποτελούσαν τη φυτεία που καλλιεργούσαν σε ορεινή δασική περιοχή της Ηλείας στα όρια με την Αχαΐα τρεις άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω με επιχείρηση της Αστυνομάις.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ασφαλείας Πατρών αξιοποίησαν τα στοιχεία που συγκέντρωσαν και έφτασαν ως την οργανωμένη φυτεία η οποία ποτιζόταν από μια δεξαμενή νερού χωρητικότητας 500 λίτρων με λάστιχα ποτίσματος μεγάλου μήκους, την στιγμή που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν οι καλλιεργητές, ένας 34χρονος Έλληνας και δύο αλλοδαποί ηλικίας 33 και 37 χρόνων. Τους πέρασαν χειροπέδες και κατέσχεσαν τον εξοπλισμό και δύο ζυγαριές ακριβείας.

Στον χώρο υπήρχαν συνολικά 300 δενδρύλλια κάνναβης θηριωδών διαστάσεων, που ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με 20 τμήματα δενδρυλλίων τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της αποξήρανσης. Σε έρευνες στα σπίτια των τριών δραστών, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 5.500 ευρώ και τους παρέπεμψαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος τους για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πηγές του tempo24.news «εγκέφαλος» της οργανωμένης χασισοφυτείας είναι ο νεαρός Έλληνας, για τον οποίο οι αρχές είχαν πληροφορίες για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσίων. Τα δενδρύλλια ύψους 3,5 - 4 μέτρων, καλλιεργούνταν σε έκταση του 34χρονου, μάλιστα σε στάνη ιδιοκτησίας του διέμεναν οι δυο Αλβανοί που τα «φρόντιζαν». 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.