Βορίδης από Τρίπολη: Γεφυρώσαμε το χάσμα ανάμεσα στον λαό και στις επιχειρήσεις

Βορίδης από Τρίπολη: Γεφυρώσαμε το χάσμα ανάμεσα στον λαό και στις επιχειρήσεις

Νοέμβριος 13, 2019 - 22:07
11 σχόλια

Από το βήμα της έκθεσης Πελοπόννησος EXPO ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη στήριξη των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και του αγροτικού τομέα.

Ο υπουργός την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της πιο σημαντικής έκθεσης επιχειρήσεων και προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετέφερε κατ’ αρχάς τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Πρωθυπουργού, «ο οποίος ήθελε να είναι κοντά μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η εφετινή έκθεση είναι η μεγαλύτερη έκθεση που έχει γίνει από άποψη συμμετοχής, κάτι που αποτυπώνει τον δυναμισμό και την αισιοδοξία. 
Ανταποκρινόμενος σε κάτι που άκουσα», είπε ο κ. υπουργός, απαντώντας σε κριτική της κυρίας Φώφης Γεννηματά σχετικά με την εφαρμογή πολιτικών που συνεχίζουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, «ότι εφαρμόζουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο».

«Έχει συμβεί κάτι ιστορικό, είπε ο κ. Βορίδης. «Γεφυρώθηκε ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στον λαό μας και στις επιχειρήσεις. Ακούγαμε μια μόνιμη επωδό: Το κέρδος είναι ένοχο, αυτοί που κέρδιζαν, έπρεπε να τιμωρηθούν», είπε για την προηγούμενη κυβέρνηση, ασκώντας κριτική. Ενώ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, είπε:

Λιγότεροι φόροι στις επιχειρήσεις, περισσότερη εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις.

«Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ, μειώνουμε όλους τους φορολογικούς συντελεστές εισοδήματος, τους φόρους στην πρωτογενή παραγωγή. Απλοποιούμε τις διαδικασίες, προσελκύουμε επενδύσεις, επιταχύνουμε επενδύσεις. Είναι σαφές το σχέδιο και έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα. Θα προχωρήσουμε στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά θα γίνει τη στιγμή που πρέπει, με τους όρους που πρέπει. Μεθοδικά, βήμα-βήμα, χτίζουμε την αξιοπιστία της χώρας μας στον κόσμο».

«Προχωράμε χέρι-χέρι μαζί σας, είμαστε χαρούμενοι που είμαστε κοντά σας, είμαστε χαρούμενοι για αυτή τη σχέση που έχουμε με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Οι Έλληνες πολίτες το βλέπουν και το καταλαβαίνουν, αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε», είπε, τέλος, ο κ. Βορίδης.


11 Σχόλια

Λαό ο κος Βορίδης προφανώς εννοεί τους εργαζόμενους. Μειώσαμε το ¨χάσμα¨ μπορεί να σημαίνει ότι ο απλήρωτος επί μήνες εργαζόμενος συνήθισε πλέον να ζει απλήρωτος και δεν διαμαρτύρεται (βλέπε και κατάργηση αιτιολογίας απόλυσης) πόσο μάλλον να απευθυνθεί στη (ταχύτατη και φθηνή) Δικαιοσύνη για τα δικαιώματά του. Επίσης μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα διαμαρτυρηθεί ποτέ για το ότι οι πλειοψηφία των επιχειρήσεων δηλώνουν τους εργαζόμενους για 4ωρη απασχόληση ενώ δουλεύουν 8ωρο. (είναι απαγορευτικό βλέπεις να σκεφθείς τα δικαστήρια) Στις γαλέρες ήταν καλύτερα… Το χάσμα πάντως μειώνεται.

απο την πολλη χαρα.. χε...κε η ψαρα στο αλωνι Υπουργε.Η χαρά δεν προσφέρει κάτι.Δώστε χρήματα στο λαό να ορθοποδήσει!

Alexander Dugin / geopolitica Oκτώβρης 2019.Για πρώτη φορά αποκτώντας την εμπειρία του δυτικού φιλελευθερισμού αντιλήφθηκα ότι αυτός ήταν ίσως πιο χειρότερος από τη Σοβιετική Ένωση–είναι μια μορφή ολοκληρωτισμού, υλισμού, ατομισμού αλλά ίσως χειρότερη. Για πρώτη φορά αισθανόμουν λίγο Σοβιετικός, κι αυτό από το 1991 και μετά, όταν η Σοβιετική ΄Ενωση έπεσε. Μόνο μετά μια μέρα μετά. Όταν αυτό τελείωσε άνοιξα τα μάτια πάνω στην φιλελεύθερη πραγματικότητα κι απόλυτα τρομοκρατήθηκα.

ή ο φιλελευθερισμός ή το μέλλον. Alexander Dugin / geopolitica Oκτώβρης 2019. Η σύγχρονη απάντηση είναι: μετασχηματιζόμαστε σε φιλελευθερισμό, σε φιλελεύθερη χώρα κι επομένως προχωράμε προς την απανθρωπιά τον εκφυλισμό,τη σύγχιση, την απο-ιεροποίηση γιατί ο φιλελευθερισμός τελικά είναι ένας ατομικισμός ο πιο προχωρημένος στην κοινωνία και μια δικτατορία κατά κάποιο τρόπο αποτελεσματικότερη, λιγότερο ανοιχτή, [= λιγότερο έκδηλη], πιο κρυμμένη, πιο μυστική αλλά πιο αποτελεσματική.

Γιατί για μένα το να είσαι φιλελεύθερος είναι μια ύβρις. …είναι η ύβρις η πιο απαξιωτική να είσαι φιλελεύθερος, γιατί είναι σαν να είσαι υπάνθρωπος,το να είσαι φιλελεύθερος είναι ο ολοσχερής εκφυλισμός, είναι η απώλεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας γιατί το να βασίζεις όλες τις αξίες στο άτομο, αυτό είναι η καταστροφή όλων των αξιών , τελικά – αρχίζουμε ν΄απελευθερωνόμαστε από αλλοτριωμένες αξίες και τελικά φθάνουμε στο να μην έχουμε (πια) καμιά αξία, (πια) καμιά ταυτότητα – [πια] καμιά ανθρώπινη ταυτότητα. Συνεπώς πιστεύω ότι ο φιλελευθερισμός αυτός είναι ο αληθινός κίνδυνος

Ο φιλελευθερισμός, όπως χρησιμοποιούν τον όρο σήμερα για να κάνουν πολλά φράγκα και να αποφεύγουν τις αντιδράσεις, είναι μια παγκόσμια φούσκα που όταν σκάσει θα πάρει μαζί της όλη την ανθρωπότητα, πρόβατα και μη.

Οι ιδεολογικοί μπάφοι έφεραν πρώϊμο Αλτζχάϊμερ. Προφανώς, 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν "παραπλανηθεί" και συ κατέχεις την "τρομακτική" αλήθεια. Μάλλον σκαστός από ίδρυμα είσαι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.