Βόρεια Μακεδονία: Στην Ελλάδα από σήμερα ο έλεγχος του εναέριου χώρου

Βόρεια Μακεδονία: Στην Ελλάδα από σήμερα ο έλεγχος του εναέριου χώρου

Δεκέμβριος 24, 2019 - 13:23
5 σχόλια

Τον έλεγχο του εναερίου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας ανέλαβε από την Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, επισήμως η χώρα μας. Ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-16 που απογειώθηκε από την 337 Μοίρα στη Λάρισα, πέταξε πάνω σχεδόν σε όλη τη Βόρεια Μακεδονία και έκανε προσέγγιση μάλιστα σε ένα αεροδρόμιο κοντά στο Μοναστήρι, σύμφωνα με το in.gr.

Τα δύο ελληνικά F-16 συνεργάστηκαν άψογα με τα συστήματα επικοινωνίας του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου των Σκοπίων τη στιγμή που η επιτήρηση του εναέριου χώρου της γείτονος χώρας γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα και από ελληνικά ραντάρ.

Ελληνικά μαχητικά είχαν πραγματοποιήσει και στο παρελθόν (προ εξαμήνου) δοκιμαστική πτήση στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά με την επισημοποίηση της Συμφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες, η επίσημη έναρξη της επιτήρησης του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας άρχισε από τη Δευτέρα.


5 Σχόλια

Να θυμίσουμε ότι πέρα από εμάς την θέση διεκδικούσαν οι Τούρκοι. Δεν πρέπει να τους δώσουμε κανένα πάτημα στα Βαλκάνια. Να γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών επιβαλλόταν για προάσπιση των δικών μας συμφερόντων.

@21:46 καλώς το τρελό το $ΥΡΙΖΟΝΙ. Μας δουλεύεις Χριστουγεννιάτικα ρε αμερικανοτσολιά γιατί το πάτημα στα Βαλκάνια που μας λες το έχουν κάνει πριν από 30χρόνια δημιουργώντας το γνωστό ισλαμικό τόξο (Αλβανίας-Βοσνίας-Κοσσόβου-Σκοπίων-τουρκικής μειονότητας Βουλγαρίας) με τις ευλογίες των ΗΠΑ και την ανοχή των Ελληνικών κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Με την συμφωνία που υπερασπίζεσαι το μόνο που είναι σίγουρο είναι η αποκοπή της Μακεδονίας από τον εθνικό κορμό στο μέλλον με την βοήθεια των αφεντικών σου των Αμερικανών.

Ρε ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΆ 21:46 Τούρκοι αξιωματικοί εκπαιδεύουν τον Αλβανικό και τον Σκοπιανό στρατό από την εποχή του Σημίτη στα πλαίσια της υλοποίησης του ισλαμικού τόξου. Οι Τούρκοι και οιΣαουδάραβες χρηματοδοτούν την κατασκευή τζαμιών σε όλα τα Βαλκάνια από την εποχή της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας και οι τουρκικές εταιρείες πουλάνε παντός είδους προιόντα στις βαλκανικές αγορές. Την ίδια ώρα το γερμανικό ΥΠΕΞ και η αμερικ. πρεσβεία χρηματοδοτούν κάτι ινστιτούτα ''για την ειρήνη και την ανάπτυξη στην ΝΑ Ευρώπη'' ώστε μαζί με κάτι εγχώρια ρεμάλια να ξαναγράψουν την ιστορία βολικά για την Τουρκία

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.