Βόμβα στο κτίριο του ΣΕΒ στο κέντρο της Αθήνας

Βόμβα στο κτίριο του ΣΕΒ στο κέντρο της Αθήνας

Νοέμβριος 24, 2015 - 12:02
0 σχόλια

Στις 03:45 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Νοεμβρίου, στο κτίριο του Συνδέσμου Ελληνκών Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη βόμβας, που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στην είσοδο του κτιρίου.

Προειδοποιητικό τηλεφώνημα είχε προηγηθεί στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Η Εφημερίδα των Συντακτών», στις 02:51, κατά το οποίο άγνωστος άνδρας έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας και για έκρηξη εντός 40 λεπτών, με αλλοιωμένη τη χροιά της φωνής του: «Έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτήριο του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος. Θα γίνει έκρηξη σε 40 λεπτά. Δεν είναι φάρσα».

Σημειωτέον ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο πλάτης κοντά στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ, ενώ η αντιτρομοκρατική προσπαθεί να διαπιστώσει το εκρηκτικό υλικό που χρησιμοποιήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιτρομοκρατική δεν περίμενε ένα χτύπημα μεγάλης κλίμακας, καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, δεν υπήρχαν άτομα στο αντάρτικο πόλης που να μπορούν να αναλάβουν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις. Έτσι, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για μια νέα τρομοκρατική οργάνωση. Ακόμα χειρότερα, εκτιμούν ότι καθώς πλησιάζουμε προς την 6η Δεκεμβρίου -επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου- θα υπάρξουν και άλλα χτυπήματα και λαμβάνει έκτακτα μέτρα.

«Ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος. Η αστυνομία ήταν στο σημείο μισή ώρα νωρίτερα και έκλεισε το δρόμο» δηλώνει περιπτεράς που εργάζεται στο Σύνταγμα. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

(Φωτογραφία: EUROKINISSI)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.