Βολές Βλάση σε Τατούλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων (vid)

Βολές Βλάση σε Τατούλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων (vid)

Μάρτιος 15, 2017 - 11:12
16 σχόλια

«Ο κόσμος δεν τρώει πια κουτόχορτο κι αν το’ φαγε μία φορά από τον κ. Τσίπρα δε θα το φάει κι από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης παραχώρησε συνέντευξη τύπου το πρωί της Τετάρτης 15 Μαρτίου με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εξέφρασε το φόβο του ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις η Αρκαδία θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με το τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης των σκουπιδιών.

Αναφέρθηκε σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδας που έχουν λύσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τον λυπεί το γεγονός ότι στην Πελοπόννησο ακόμη δεν έχει γίνει κάτι. Επεσήμανε ότι οι άλλες περιφέρειες πέτυχαν γιατί υπήρχε σοβαρή συνεργασία περιφερειάρχη και δημάρχων.

Μίλησε χαρακτηριστικά για ανικανότητα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και περίεργες μεθοδεύσεις οδήγησαν στο να μην έχει δοθεί ακόμη η οριστική λύση.

 Ποιος φέρει την ευθύνη; Κυβέρνηση ή Περιφέρεια ή και οι δύο μαζί;

Ο κ. Βλάσης σημείωσε πως η απένταξη του σχεδίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013  οδηγεί πάλι σε αδιέξοδο με ορατό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε τραγικές εικόνες και καταστάσεις του παρελθόντος. Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει είτε την αδυναμία της Περιφέρειας να διαχειριστεί ένα μείζον για ολόκληρη την Πελοπόννησο πρόβλημα (να θυμίσουμε ότι από το 2012 έχει περάσει στη δική της αρμοδιότητα η διαχείριση των απορριμμάτων), είτε μια εμμονική στάση που σκοπό έχει να προωθήσει συγκεκριμένες λύσεις με συγκεκριμένο τρόπο αδιαφορώντας για τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Ενδεικτική των χειρισμών της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας είναι η νέα πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου» με μόνο αποδέκτη την ίδια την Περιφέρεια, ενώ οφείλει να απευθυνθεί και στο ΦΟΔΣΑ.

Η εν λόγω πρόσκληση προσκρούει στα όσα ορίζονται από το Ν. 4386/2016, που ακυρώνει την ισχύ της διάταξης της παρ 11 άρθρου 17 του νόμου 4017/2012. Άγνοια, ανικανότητα ή υποκρύπτονται άλλα σχέδια;

«Μετά από τόσα χρόνια, βρισκόμαστε και πάλι στο σημείο 0. Πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε και πάλι τα σκουπίδια στους δρόμους της Αρκαδίας! Ας αναλάβουν όλοι επιτέλους τις ευθύνες τους για να λυθεί το θέμα πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών. Το βιοτικό επίπεδο και η Υγεία των Αρκάδων είναι ανεπίτρεπτο να μετατρέπονται σε πεδίο για την προώθηση προσωπικών συμφερόντων!», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάσης.

Επίσης τόνισε ότι μπορεί και να υπάρχουν υπόγειες διαδρομές κυβέρνησης και περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Βλάσης τόνισε ότι απαιτούνται:

  • η στήριξη του ΦΟΔΣΑ
  • η εφαρμογή της σχετικής διάταξης του Ν. 4386/2016
  • η  άμεση εκκίνηση της προσωρινής διαχείρισης σε όλους τους Δήμους
  • η σύνταξη νέας πρόσκλησης για ένταξη στο ΕΣΠΑ, νέου έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης προσαρμοσμένου στα νέα οικονομικά και νομικά δεδομένα, είτε με ΣΔΙΤ, είτε με δημοτικές – διαδημοτικές διαχειρίσεις», τόνισε ο βουλευτής.

Κλείνοντας, ο κ. Βλάσης έκρουσε για μία ακόμη φορά των κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας πως αν δεν κινητοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιοι φορείς, δε θα αργήσει η ημέρα που η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αρκαδία θα γίνει και πάλι αφόρητη.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Βολές Βλάση σε Τατούλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων


16 Σχόλια

Ξέρετε γιατί έκλεισαν σχεδόν όλες οι χωματερές ; Εντολή έξωθεν , πρόστιμο , και έλεγχος . Αν υπήρχε το ίδο και για τα σκουπίδια μέσα στα εικοσι χρόνια που παραπαίει το θεμα , να δείτε αν είχε βρεθεί λύση . όλα τα άλλα είναι αποτελέσματα παρφυλολογιών και ιστοριών χωρίς ουσία και χρονικό ορίζοντα ! Φαίνεται εξ' άλλου εκ του αποτελέσματος ................. Στο τέλος ας φτιάξει κάθε δήμος δικό του εργοστάσιο και ας τα διαχειριστεί , αφού υπάρχουν τόσα τεράστια οφέλη , γιατί να μην έχουν πόρους .

Επιτέλους κι ένας νεοδημοκράτης που τολμάει να τα βάλει με τον Τατούλη και το σύστημά του στην Πελοπόννησο. Πέτρο ακούς ; Θα βγεις πάλι με κανα δελτίο τύπου να σούρεις τα εξ αμάξης στον αντίπαλο της κόρης σου; Ξυπνανε τα βόδια σιγά σιγά Πέτρο. Κι όσο φουντώνει το σκουπιδαριό τόσο ξεβρακώνεται η περιφέρεια και οι επιδιώξεις της. Δεν βλέπεις άλλη θητεία ούτε σε όνειρο.

πες τα επιτελους Κωστα μου γιατι ο τατουλης θα μας τρελανει,και οχι τπτ αλλο αλλα θελει να σπρωξει και τη κορη του να τη φαμε στη μαπα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ρε εχει να πεσει ΜΑΥΡΟ στις επομενες .................................

Ο Βλάσης που τα βάζει με τον Τατούλη είναι από τους ελάχιστους σκεπτόμενους Νεοδημοκράτες.Γιατί είναι πανεπιστημιακός και ότι έχει πετύχει το έχει πετύχει επάξια.

Τελικα υπαρχουν και πολιτικοι εν ετει 2017 που λενε αληθειες για το νομο Αρκαδιας και τα προβληματα που εχει..Αυτος ειναι ο Κωστας Βλασης

@Christos Συμφωνώ...Αυτός είναι ο Κώστας Βλάσης κι αυτό ήταν το κύκνειο άσμα του...

Αφού είναι τόσα χρόνια υπέυθυνη η περιφέρεια για τα σκουπίδια και δεν έχει λύσει το πρόβλημα οι αρμόδιοι και οι ειθύνοντες γιατί δεν φρόντισαν να δημοσιοποιήσουν το θέμα στα θεσμοθετιμένα όργανα και μάλιστα με απανωτές επερωτήσεις στη βουλή. Να δοθεί δημοσιότητα στο πρόβλημα και να καταμεριστούν ευθύνες , γιατί ευθύνες υπάρχουν και να δρομολογηθεί η λύση . Τα άλλα είναι λόγια του αέρα και δεν εξυπηρετούν τοη λύση του προβλήματος , παρά μόνο μικροπολιτικές.

@ΑΡΚΑΣ Τετ, 15/03/2017 - 16:01 Όταν λες «Ξυπνάνε τα βόδια σιγά σιγά» κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια; Αλλά τί ρωτάω; Φαίνεται από το βουλευτή που υποστηρίζεις

Για τον Τατούλη πάντα του φταίνε οι άλλοι αυτός ποτέ.Πολλά χρόνια ακούμε τις βλακείες που λέει.Όλο υποσχέσεις είναι ,αλλά τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Η πολιτική και η κοινωνική δράση πρέπει να διέπονται από κανόνες ευγένειας και πολιτισμού για να εδραιώνεται και ένα υψηλό επίπεδο συνεργασίας, στηλίτευσης , λειτουργίας και εκπροσώπησης στα πράγματα της πατρίδας και όχι από μικροπολιτικές και κοντόφθαλμες ενέργειες οι οποίες δεν προάγουν ούτε διασφαλίζουν ποιότητα πολιτικού πράττειν . Δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με ανακοινώσεις παρά με στοιχεία προς τις αρμόδιες υπηρεσίες . Αν φταίει από το 2012 η περιφέρεια , τι κάνουν οι αρμόδιοι ;

Τι έγινε κύριε Βλάση;Βγήκες απο τη ναφθαλίνη;Τελείωσε η περίοδος της λίστας(εκ του ασφαλούς εκλεγμένος) και άρχισες το παραλλήρημα;;;

Μια παροιμία λέει , αλλού με τρίβεις γούμενε κι αλλού έχω εγώ τον πόνο ....... Την καρυδιά που έχει καρύδια πετροβολάνε .......... Δε μπορεί να φταίει πάντα ο Τατούλης , κι όλοι οι άλλοι να είναι οι αθώοι και οι κοπτόμενοι για το δημόσιο καλό !

Κώστα πέρασε το 18μηνο και πηρε φωτιά ο #%$^&^& σου;;; Να δω τι θα κανεις που ολοι σε έχουν εγκαταλείψει, ποιος έχει σειρα τώρα; ο Σμυρνιώτης; το καράβι βουλιάζει και το κατάλαβες αργά...

Τελικά ξεκαθάρισε το τοπίο, τον Βλάσση τον ορμηνεύουν ΠΑΣΟΚΟΙ.... Αποφασίστε κύριοι επιτέλους σε ποιά βάρκα θα πατάτε.

Όχι νεοδημοκράτη, κανεις λάθος. Τον τατουλη στηρίζουν καθαρά οι πασοκοι και οι Χρυσαυγίτες. Αυτοί του απόμειναν...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.