Βλάσης: Τέσσερις μήνες εκτός λειτουργίας ο στεφανιογράφος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Βλάσης: Τέσσερις μήνες εκτός λειτουργίας ο στεφανιογράφος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Δεκέμβριος 21, 2018 - 10:52
1 σχόλια

Την άμεση επαναλειτουργία του στεφανιογράφου του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ζήτησε ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Ο στεφανιογράφος του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης εδώ και σχεδόν 4 μήνες. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους ασθενείς, που για να εξυπηρετηθούν αναγκάζονται είτε να μετακινηθούν στην Αθήνα είτε να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο οικονομικής επιβάρυνσης και ταλαιπωρίας. Αξίζει να σημειωθεί πως το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης εξυπηρετεί ολόκληρη την Αρκαδία, αλλά και πολλές γειτονικές περιοχές και η μη λειτουργία στεφανιογράφου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων, ειδικά όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Για τους λόγους αυτούς ο κ. Βλάσης ζητά να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό τους λόγους που κρατούν εκτός λειτουργίας τον στεφανιογράφο αλλά και ποιοι φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση αυτή. Επιπλεόν, ζητά να μάθει πότε θα επαναλειτουργήσει ο στεφανιογράφος.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την αδιαφορία της και την ανικανότητά της έχει απαξιώσει πλήρως το δημόσιο σύστημα υγείας, αδιαφορώντας για την υγεία των ασθενών!»

Παραθέτουμε την ερώτηση:

 

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2018

Α.Π.: 4547

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα:  Συνεχίζει να βρίσκεται εκτός λειτουργίας ο στεφανιογράφος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Ο στεφανιογράφος του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης εδώ και σχεδόν 4 μήνες. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους ασθενείς, που για να εξυπηρετηθούν αναγκάζονται είτε να μετακινηθούν στην Αθήνα είτε να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο οικονομικής επιβάρυνσης και ταλαιπωρίας. Η απουσία στεφανιογράφου κρύβει ιδιαιτέρως μεγάλους κινδύνους ιδιαίτερως για τα επείγοντα περιστατικά.

Να σημειωθεί ότι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης εξυπηρετεί ολόκληρη την Αρκαδία αλλά και πολλές γειτονικές περιοχές και η μη λειτουργία στεφανιογράφου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Γιατί δεν έχει επισκευασθεί ο στεφανιογράφος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης; Ποιος φέρει την ευθύνη για τη μακρά περίοδο μη λειτουργίας του;
Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να επαναλειτουργήσει ο στεφανιογράφος; Πότε θα γίνει αυτό;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Βλάσης


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αγαπητέ κ. βουλευτή.... ναι τόσους μήνες είναι χαλασμένος ο στεφανιογράφος του Παναρκαδικού. Να μας πεις λοιπόν εάν τόσο καιρό είχες ξανακάνει ερώτηση ή είχες ενοχλήσει τους αρμόδιους με οποιονδήποτε τρόπο. Θα χαρούμε αν δημοσιεύσεις εδώ τη σχετική αλληλογραφία. Ή μήπως το κάνεις αυτό τώρα που έμαθες οτι βρέθηκε το κονδύλιο για την επισκευή κι αύριο...μεθαύριο μόλις φτιαχτεί, θα βγάλεις άλλη ανακοίνωση και θα ες ύστερα από ενέργιές κι ερωτήσεις μου ...κλπ...κλπ !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.