Βλάσης προς Γαβρόγλου: Υποβαθμίζετε συνειδητά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Βλάσης προς Γαβρόγλου: Υποβαθμίζετε συνειδητά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Απρίλιος 23, 2019 - 11:29
0 σχόλια

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου, άσκησε ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, στην ομιλία του για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που συζητήθηκε στη Βουλή.

Ο κ. Βλάσης τόνισε πως για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση επιλέγει να νομοθετήσει με τη διαδικασία του επείγοντος για ζητήματα που δεν δικαιολογούν το χαρακτήρα αυτό και πως έφερε άρον-άρον πριν το Πάσχα ένα Σ/Ν που υποτίθεται πως προετοίμαζε εδώ και 2 ολόκληρα χρόνια, χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο κ. Βλάσης εστίασε την κριτική του και εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με τις διατάξεις που ορίζουν τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας πως η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάσης: «Υποβαθμίζετε συνειδητά το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Φυσικά και επιθυμούμε τη δημιουργία κτηνιατρικής και νοσηλευτικής στην Τρίπολη, αλλά όχι στα χαρτιά. Κι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι, βέβαια, η συνολική αναβάθμιση και η διασφάλιση της βιωσιμότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου». Επιπλέον φρόντισε να τονίσει την απουσία μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για το συγκεκριμένο εγχείρημα ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει και την άρνηση του υπουργείου να εφαρμόσει τις προτάσεις της Συγκλήτου για δημιουργία πολυτεχνικής σχολής στην Τρίπολη, αλλά και της ειδικής επιτροπής, που το ίδιο το Υπουργείο σύστησε.

Επιπλέον ο κ. Βλάσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά καταργεί πλήρως τον τεχνολογικό τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, χωρίς να εξασφαλίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Σχετικά με τις Πανελλήνιες εξετάσεις σημείωσε ότι η δημιουργία «τμημάτων ελεύθερης πρόσβασης» (ΤΕΠ) και «τμημάτων πρόσβασης μόνο με πανελλαδικές εξετάσεις» (ΤΠΠΕ) θεσμοθετεί την “κατηγοριοποίηση” των σχολών σε εκείνες που διατηρούν αυξημένο κύρος και σε εκείνες που απαξιώνονται πλήρως. Η κυβέρνηση πλήττει και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς εξισώνει τα πειραματικά σχολεία – τα οποία αποτελούσαν πηγή αριστείας και καινοτομίας, αλλά και την δεξαμενή για την αναβάθμιση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης –με τα υπόλοιπα σχολεία.

Κλείνοντας ο κ. Βλάσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως όντας μια κυβέρνηση που ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει νομοθετεί χωρίς να ενδιαφέρεται για τους πολίτες.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει όραμα για την εκπαίδευση, γιατί έχει όραμα για τα παιδιά μας και το μέλλον τους. Και ως Πανεπιστημιακός δάσκαλος γνωρίζω την υπεραξία που μπορεί να παραχθεί μέσα από τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Εσείς, δυστυχώς, δώσατε εξετάσεις κι αποτύχατε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.