Βλάσης: «Όχι» στην κατάργηση των τοπικών αστυνομικών τμημάτων

Βλάσης: «Όχι» στην κατάργηση των τοπικών αστυνομικών τμημάτων

Αύγουστος 29, 2016 - 14:22
4 σχόλια

Κώστας Βλάσης: «Παρά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις και ενστάσεις από πλευράς μου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμμένει στην κατάργηση των Α.Τ. Λεβιδίου και Σταδίου»

 

                Την αντίθεση αλλά και την έντονη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης για τις προθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προχωρήσει στην παύση λειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων Λεβιδίου και Σταδίου.

                Πέραν των όποιων πρωτοβουλιών, που έως τώρα έχει αναλάβει για το θέμα, ο κ. Βλάσης, έφερε έγκαιρα το θέμα και στη Βουλή με σχετική ερώτηση (2406/18-01-2016) προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ήδη από τον Ιανουάριο του 2016. Στην απάντησή του ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός κ. Νίκος Τόσκας έκανε λόγο για εποικοδομητική κοινωνική διαβούλευση αλλά και για ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης με γνώμονα την αναβάθμιση του προσφερόμενου έργου αστυνόμευσης και τη βελτίωση του επιπέδου προστασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών. Επιπλέον, αναγνώριζε τη σημασία του να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και να ληφθούν υπόψιν οι γεωγραφικές ή άλλες ιδιαιτερότητες της εκάστοτε περιοχής.

Δυστυχώς, οι δεσμεύσεις αυτές αποδεικνύονται πως δε θα βρουν καμία πρακτική εφαρμογή. Μερικούς μήνες μετά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμμένει στην απόφασή της για κατάργηση των Α.Τ. Λεβιδίου και Σταδίου, αγνοώντας τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των εν λόγω περιοχών αλλά και τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων, δήμων και φορέων, που εκφράζουν την ανησυχία και την αγωνία τους και κάνουν εκκλήσεις για την παραμονή των υπό κατάργηση Α.Τ.

 «Για ακόμη μία φορά η δήθεν κοινωνική τους ευαισθησία καταρρέει αφού σκοπεύουν - εκτός όλων των άλλων - να στερήσουν από τους πολίτες και το αίσθημα ασφάλειας που οφείλουν να τους παρέχουν», σημειώνει ο βουλευτής.

Παραθέτουμε την από  18-01-2016 κατατεθείσα ερώτηση

 

 Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2016

 Αριθμ. Πρωτ.:2406                           

                                               ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

κ. Πάνο Κουρουμπλή

 

Θέμα: Κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων Λεβιδίου , Σταδίου, Λαγκαδίων.

 

Είναι γνωστόν ότι η παραβατικότητα έχει αυξηθεί τα  τελευταία χρόνια και οι λόγοι είναι πολλοί: οικονομική κρίση, ανεργία, περιθωριοποίηση πολλών πολιτών – ημεδαπών και αλλοδαπών. Τα κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων, ληστειών και βίας, ιδιαίτερα απέναντι σε ηλικιωμένους ή αδύνατους συμπολίτες, είναι καθημερινά ή συχνά. Το αίσθημα ασφάλειας των απλών ανθρώπων βαίνει διαρκώς μειούμενον, ιδιαίτερα αυτών που κατοικούν σε απομακρυσμένα χωριά ή οικισμούς.

Μέσα σε τέτοιο περιβάλλον και κλίμα προτείνεται η κατάργηση τριών Αστυνομικών Τμημάτων της Αρκαδίας – του Α.Τ. Σταδίου Τεγέας, του Α.Τ. Λεβιδίου και του Α.Τ. Λαγκαδίων. Με μια τέτοια κατάργηση η επαρχία Μαντινείας θα αστυνομεύεται μόνον από την πρωτεύουσά της Τρίπολη, ενώ η Γορτυνία, από τους μεγάλους σε έκταση δήμους, χάνει το Α.Τ. που, ουσιαστικά, προστατεύει μεγάλο μέρος της, την Ηραία ιδιαίτερα.

Ήδη δήμοι, φορείς και κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία και την αγωνία τους για τα σχεδιαζόμενα και κάνουν εκκλήσεις για παραμονή των υπό κατάργηση Α.Τ. Ενδεικτικές οι αναφορές – εκκλήσεις: α) 376 δημοτών Τεγέας και β) της Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδίων Γορτυνίας, τις οποίες έχετε ήδη λάβει.

 

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται, ο κ. Υπουργός

 

α) Θα προχωρήσει, πράγματι, στην κατάργηση των εν λόγω Α.Τ., χωρίς να συγκινηθεί από τις προειδοποιήσεις και επισημάνσεις υπευθύνων φορέων και ατόμων;

β)  Μπορεί να γίνει αστυνόμευση μεγάλων περιοχών μακρόθεν;

γ) Πώς θα παράσχει και το ελάχιστο αίσθημα ασφάλειας σε πολίτες που γνωρίζουν ότι το κράτος βρίσκεται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά τους;

 

 Ο ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Βλάσης


4 Σχόλια

Κρίμα νέος άνθρωπος νεος βουλευτής κι όμως απόψεις μικροκομματικές, απόψεις μαυρογιαλούρου.Τι κρίμα....

Ολοι γνωριζουν οτι και τα 3 μνημονια απαιτουν το κλεισημο σχολειων,αγροτικων ιατρειων,αστυν.τμηματων,πανεπιστημιων,πωληση λιμανιων,αεροδρομιων,τραινων,νησιων και ολης της χωρας που λεγεται ΕΛΛΑΔΑ. Εισαι υπερ των μνημονιων ναι ή ΟΧΙ;;;;;;

αφού ψήφισες μνημόνια που απαιτούν ρητα κλείσιμο νοσοκομείων,αστυνομικών τμημάτων και σχολείων, προς τι η παιδαριώδης υποκρισία κυριε Βλάσση ?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.