Βλάσης: Να δημιουργηθούν δομές υγείας ανοιχτές προς όλους

Βλάσης: Να δημιουργηθούν δομές υγείας ανοιχτές προς όλους

Απρίλιος 13, 2017 - 08:55
2 σχόλια

Από την παρέμβαση του βουλευτή ΝΔ Αρκαδίας Κώστα Βλάση στον ραδιομαραθώνιο αγάπης & αλληλεγγύης “Ψυχή θέλει!”, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία στην Τρίπολη.

Ολόκληρη η δήλωση:

“Καταρχάς θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι στηρίζουν έμπρακτα την πρωτοβουλία αυτή: Το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Αρκαδίας, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που αναμεταδίδουν το ραδιομαραθώνιο και προωθούν το μήνυμά του, και βέβαια, το Κέντρο Αποκατάστασης Παλλάδιον και προσωπικά την κ. Καρνιαδάκη, που αποτελεί μόνιμο αρωγό κάθε αξιόλογης προσπάθειας που ενισχύει την τοπική κοινωνία και τις ευαίσθητες ομάδες της. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους που στήριξαν και στηρίζουν τη σημερινή πρωτοβουλία. Εύχομαι από καρδιάς να υπάρξει και συνέχεια.

Πάνω απ' όλα εύχομαι όμως η πρωτοβουλία αυτή να μας ενεργοποιήσει όλους ως υπεύθυνους πολίτες. Ως γιατρός γνωρίζω πολύ καλά ότι η αναπηρία είναι θέμα που μας αφορά όλους. Έχει έρθει πλέον η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τις προκαταλήψεις και να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό με τη σοβαρότητα αλλά και την αγάπη που του αρμόζει.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να συνεισφέρουν στο βαθμό που μπορεί ο καθένας – στη δύσκολη αυτή περίοδο – ώστε να ιδρυθεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία στην Τρίπολη. Η ίδρυση ενός τέτοιου κέντρου αποτελεί βασική ανάγκη των παιδιών αυτών αλλά και των οικογενειών τους και τολμώ να πω πως θα έπρεπε να αποτελεί και όνειρο όλων μας. Κι αυτό γιατί έχει μεγάλη σημασία να δημιουργηθούν δομές υγείας ανοιχτές προς όλους. Τα άτομα με αναπηρία έχουν να κερδίσουν πολλά από την επαφή τους με την κοινωνία αλλά και η κοινωνία έχει να πάρει πολλά από τη συνύπαρξη αυτή! Γιατί οι άνθρωποι αυτοί αλλά και οι οικογένειές τους κάνουν πράξη τα λόγια του Καζαντζάκη: "Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει". Καμία προκατάληψη, λοιπόν, και κανένας φόβος. Μόνο σεβασμός και αγάπη για τους ανθρώπους αυτούς!

Γνωρίζω ότι οι υποχρεώσεις είναι πολλές και οι εποχές δύσκολες, όμως το φιλότιμο και η διάθεση των Ελλήνων και κυρίως των Αρκάδων, δυναμώνει ακόμη περισσότερο σε τέτοιες περιστάσεις. Όντως “θέλει ψυχή” όπως είναι και το μότο της σημερινής εκδήλωσης, όμως πιστεύω ότι έχουμε περίσσευμα ψυχής και πως όλοι θα βοηθήσουμε για να πετύχουμε το στόχο.”


2 Σχόλια

μπράβο κώστα έτσι αυτο το αυστηρός ύφος να έχεις... βάλτε τον αδωνι πάλι να διορίσει την γυναικα στην υγεία και θα δειτε προκοπή.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.