Βλάσης: Κρατάμε την ελληνική γλώσσα ζωντανή στα πέρατα του κόσμου

Βλάσης: Κρατάμε την ελληνική γλώσσα ζωντανή στα πέρατα του κόσμου

Μάιος 18, 2020 - 21:19
1 σχόλια

Κρατάμε την ελληνική γλώσσα ζωντανή στα πέρατα του κόσμου και φέρνουμε τα παιδιά και τους νέους της ελληνικής ομογένειας ακόμη πιο κοντά μας!

www.staellinika.com τώρα και στα σχολεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τα παιδιά της Ομογένειας!
Η πλατφόρμα StaEllinika υιοθετήθηκε πρόσφατα ως το επίσημο εργαλείο της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών για την εκμάθηση και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, της μυθολογίας και στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού στην ελληνική διασπορά. Η δοκιμαστική έκδοση της πλατφόρμας δόθηκε σε κυκλοφορία στο τέλος Απριλίου, στοχεύοντας σε μεμονωμένους μαθητές και σήμερα, σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, έχει ξεπεράσει τον αριθμό των 7000 εγγεγραμμένων μαθητών, από 106 κράτη, ενώ χιλιάδες είναι τα «χτυπήματα». Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αγκάλιασε την προσπάθεια, εξασφαλίζοντας την πλήρη εναρμόνιση της πλατφόρμας με την επίσημη γραμμή και τις στρατηγικές που ακολουθούνται από την Ελληνική Πολιτεία.

Σήμερα ανακοινώνουμε την έναρξη πιλοτικής εφαρμογής της μαθησιακής πλατφόρμας για την ελληνική γλώσσα StaEllinika σε επιλεγμένα σχολεία της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το ΙΣΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στο πανεπιστήμιο SIMON FRASER, και με την υποστήριξη του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ “ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ” (ΙΣΝ).

Κώστας Βλάσης

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ε ! ΡΕ ΦΙΛΕ ! ........ΣΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΒΛΑΣΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.