Βλάσης: Δεν θα δεχθούμε την απόλυση 10.000 κληρικών (vid)

Βλάσης: Δεν θα δεχθούμε την απόλυση 10.000 κληρικών (vid)

Νοέμβριος 20, 2018 - 12:40
6 σχόλια

«Το κρυφό σχολειό δεν είναι στη φαντασία μας. Υπήρξε»

Ξεκάθαρη θέση για το εκκλησιαστικό θέμα πήρε με την τοποθέτησή του στην εκπομπή του κ. Γιώργου Τράγκα (19/11/18) στο New Epsilon Tv ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

                Ο κ. Βλάσης ξεκαθάρισε πως «δεν θα δεχθούμε από τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει στην απόλυση 10.000 κληρικών προκειμένου να διορίσει 10.000 κομματικά στελέχη», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ΝΔ δεν είναι υπέρ της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

 Όπως σημείωσε ο βουλευτής οι προθέσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο εκκλησιαστικό θέμα ήταν σαφείς από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν τις θέσεις τους. Όπως τόνισε ο κ. Βλάσης: «Όταν το Γενάρη του 2015 είδαμε το 90% των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να μην ορκίζονται θρησκευτικά στη Βουλή πήραμε ένα πρώτο δείγμα γραφής για τις προθέσεις τους. Ακολούθησαν οι αλλαγές στην ύλη των βιβλίων των θρησκευτικών και της ιστορίας και τώρα θέλουν να καταργηθεί η προσευχή από το σχολείο και να φύγει ο Σταυρός από την αίθουσα».

                Όπως τόνισε ο κ. Βλάσης, είναι ανεπίτρεπτο σε μια χώρα με τέτοια μακρά παράδοση και σχέση με την ορθόδοξη Εκκλησία να αμφισβητείται ο ρόλος και η προσφορά της και να καταλήγουν τα παιδιά μας να διδάσκονται στα βιβλία των θρησκευτικών για τον Ιησού Χριστό τόσα όσα μαθαίνουν και για τον Κομφούκιο! Η επαναφορά της ύλης σε ιστορία και θρησκευτικά θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

                «Το κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας δεν είναι στην φαντασία μας. Υπήρξε. Όπως υπήρξε και η μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας μας σ’ ολόκληρη τη χώρα και σε πολλούς τομείς, όπως στην ανέγερση νοσοκομείων».

Κι όσον αφορά το θεσμό της οικογένειας ο κ. Βλάσης παρατήρησε πως «δεν είναι τυχαίο που το πρώτο επίδομα που ο κ. Τσίπρας έκοψε, ήταν το επίδομα τρίτεκνης οικογένειας, το οποίο είχε δώσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Ποιος μπορεί να πιστέψει πως δεν υπάρχει σχέδιο πίσω από αυτό;»

Δελτίο Τύπου

Video: 

Κώστας Βλάσης - Γιώργος Τράγκας - New Epsilon Tv (19/11/2018)


6 Σχόλια

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ 10000 ΙΕΡΕΙΣ; ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΜΒΑΊΝΕΙ Η ΝΔ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ; ΦΡΑΞΙΑ, ΑΙΡΕΣΗ, ΣΧΙΣΜΑ Ή ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ; ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΏΝ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ; ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ; ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ..ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ;;; Ε;

Δεχτήκατε όμως αμάσητες τις απολύσεις καθαριστριών (και όχι μόνο) που είχε κάνει ο σημερινός προέδρός σας και πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος εξακολουθεί να πιστεύει στο ίδιο δόγμα και μιλάει για εξορθολογισμό του δημοσίου, άρα απολύσεις. Τράβα τώρα να πιεις το γαλατάκι σου και να συνομιλήσεις με τον πασόκο πατέρα σου, που θα μας κουνήσεις και το δάχτυλο, κύριε βουλευτά των επερωτήσεων..

Κρείττον του λαλείν το σιγάν. Περισσότερα θα σου πει ο Τατσόπουλος. Δικαίωμά σου βέβαια να διεκδικείς την εκπροσώπηση του παπαδαριού ως άλλος γέροντας Νικολόπουλος. Εχεις και παρελθόν με ερώτηση για τάμα. Ο δρόμος για την βουλή μπορεί να είναι ανοικτός αλλά παραπέρα δεν έχει.

Η ΝΔ υποστηρίξει το κόψιμο των συντάξεων και την παραμονή 10.000 παπάδων! Ουστ από εδώ. Θα με κανετε να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορα ανθελληνες ΝΔ. Κρατάτε τη σημαια μας μονο για ξεκαρφωμα

Τον κυριο Τατσοπουλο θα το κρινει ο κοσμος της ΝΔ και οχι το κομμα..Το 2015 ψηφισες μνημονια αμασητι για να ξαναπας στην Μυκονο..Σαν αλλος χρυσαυγιτης ψαρευεις σε θολα νερα

κ. Βλάση, μια λαϊκή ρήση λέει "καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς" και μια άλλη λέει "δεν ήξερες, δεν ρώταγες"; Απ' ό,τι φαίνεται, είστε και ανενημέρωτος. Δεν σας έχουν πει ότι, σύμφωνα με σύγχρονους ακαδημαϊκούς ιστορικούς, η ύπαρξη του κρυφού σχολειού είναι ένας μύθος, χωρίς καμία ιστορική βάση; Για ψάξτε το όπως το έκανα κι εγώ, γιατί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.