Βλάσης: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση υλοποίησης προγραμμάτων για άνεργους

Βλάσης: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση υλοποίησης προγραμμάτων για άνεργους

Μάιος 11, 2015 - 11:42
0 σχόλια

Ακατανόητη και αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει ο Κώστας Βλάσης την καθυστέρηση υλοποίησης των προγραμμάτων για άνεργους σε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που κατέθεσε στις 07 Μαΐου 2015,  από κοινού με ομάδα βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

O Αρκάς Βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι η προηγούμενη  Κυβέρνηση σχεδίασε, τεκμηρίωσε, διεκδίκησε, διαπραγματεύτηκε και πέτυχε τη χρηματοδότηση, μέσω ΕΣΠΑ, προγραμμάτων προσωρινής απασχόλησης και κατάρτισης για περισσότερους από 160.000 άνεργους, ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ. Πολλά εξ αυτών μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα, αξιοποιώντας εμπροσθοβαρώς πόρους του ΕΚΤ.

Επειδή παρατηρείται πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των εν λόγω προγραμμάτων, με σοβαρότατες συνέπειες στους άνεργους, αλλά και στην προσπάθεια της χώρας να αξιοποιήσει κοινοτικούς πόρους, ο αρμόδιος Υπουργός καλείται να απαντήσει στα παρακάτω:

Σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται κάθε πρόγραμμα ;
Γιατί δεν ξεκινά η εφαρμογή τους;
Πόσοι μήνες ακόμη θα χρειαστούν για να δούμε αξιοποίηση κοινοτικών πόρων υπέρ ανέργων και ευπαθών ομάδων;

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.