Βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο «Τα παραμύθια της γιαγιάς πάνε σχολείο»

Βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο «Τα παραμύθια της γιαγιάς πάνε σχολείο»

Νοέμβριος 08, 2018 - 19:01
0 σχόλια

Δύο βιωματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόκειται να υλοποιηθούν από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», στο πλαίσιο της υλοποίησης του εγκεκριμένου από τον ΟΚΑΝΑ προγράμματός του για την προώθηση της Πρωτογενούς Πρόληψης των Εξαρτήσεων και την Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας στη Σχολική Κοινότητα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας. 

Το θέμα των σεμιναρίων είναι: «Τα παραμύθια της γιαγιά πάνε σχολείο» και αποτελούν ένα υλικό πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Βασικός στόχος του είναι να συμβάλλει στην ενίσχυση των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού με εργαλείο το παραμύθι. 

Το παραδοσιακό λαϊκό παραμύθι δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα μέσα από το συμβολισμό να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τους άλλους και να διαπραγματευτούν θέματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους, ασκώντας παράλληλα τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. 

Στόχοι των σεμιναρίων είναι: 
- Να έρθουν οι εκπαιδευόμενοι σε επαφή με το μαγικό κόσμο του παραμυθιού, μέσω της αφήγησης.
- Να βιώσουν την εμπειρία της επίδρασης των λειτουργιών του παραμυθιού.
- Να ψυχαγωγηθούν. 
Τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια θα έχουν συνολική διάρκεια 12 ώρες το καθένα, οι οποίες θα κατανεμηθούν σε 3 απογεύματα. 

Ημερομηνίες, ώρες και τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίων: 

1ο σεμινάριο: Τρίτη 20 Νοεμβρίου, Τρίτη 27 Νοεμβρίου και Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018.
2ο σεμινάριο: Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018.
Ώρα διεξαγωγής: 4:00 – 8:00 μμ.
Τόπος διεξαγωγής: Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας, Αποστολοπούλου 2, Τρίπολη.
Η παρακολούθηση  των σεμιναρίων  είναι δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι την συμπλήρωση 16 ατόμων ανά σεμινάριο και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Δηλώσεις συμμετοχής στο Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας στο mail: kpnna_@otenet.gr ή στο Τηλέφωνο / fax: 2710 235243 έως και την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018. 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.