Βιολογικός Μεγαλόπολης: Βροχή τα πρόστιμα και οι ανακρίβειες

Βιολογικός Μεγαλόπολης: Βροχή τα πρόστιμα και οι ανακρίβειες

Ιανουάριος 12, 2019 - 18:24
1 σχόλια

Πόσα και πόσα δεν έχουν γραφτεί για τον περιβόητο βιολογικό καθαρισμό της Μεγαλόπολης που ενώ κόστισε εκατομμύρια ευρώ δεν λειτουργεί.

Και όμως στον Δήμο Μεγαλόπολης εξακολουθούν να βλέπουν μια διαφορετική εικόνα και να απαντούν σε επίσημα έγγραφα με ανακρίβειες. Και προσπαθούν να μας κάνουν να νομίζουμε ότι ζούμε σε μια άλλη πόλη.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Πελοποννήσου έριξε ακόμα ένα πρόστιμο στον Δήμο Μεγαλόπολης για την μη λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού, και αυτή την φορά ύψους 15.000 ευρώ.

 Στα επίσημα έγγραφα και την αυτοψία που έγινε από τα αρμόδια όργανα  ο Δήμος Μεγαλόπολης απάντησε  ότι:

Η δημοτική αρχή παρέλαβε το έργο χωρίς αυτό να λειτουργεί.

Η δημοτική αρχή έχει προβεί σε σειρά ενεργειών με σκοπό την επαναλειτουργία της εγκατάστασης.

Οι απαιτούμενες ενέργειες περιλαμβάνουν εξασφάλιση σχετικών πιστώσεων, σωρεία μελετών και λήψεις αποφάσεων από όλα τα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα. Επομένως απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για την περαίωση των ενεργειών αυτών.

Η δημοτική αρχή επιμελείται το χώρο με καθαρισμό και φύλαξή του.

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω είναι επίσημες απαντήσεις και αναφέρονται στην απόφαση που επιβλήθηκε το πρόστιμο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες εδώ και χρόνια ζητάνε από τον Δήμο συγκεκριμένα:

α) Τεκμηριωμένο Σχέδιο και χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την άμεση μερική επαναλειτουργία της εγκατάστασης (χωρίς την κατεστραμμένη δεξαμενή). Εφόσον κατά την άποψη του Δήμου αυτό δεν είναι
εφικτό, να κατατεθεί τεκμηριωμένη αιτιολογική Έκθεση για τους λόγους που δεν δύναται να ξεκινήσει η μερική λειτουργία.
β) Έγγραφο στο οποίο να αναφέρονται οι συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν γίνει βάσει του από 29-6-2017 κατατεθειμένου στην Υπηρεσία μας Χρονοδιαγράμματος ενεργειών για την πλήρη λειτουργία της
εγκατάστασης κατόπιν της επιδιόρθωσης ή επανακατασκευής της κατεστραμμένης δεξαμενής, καθώς και οι ενέργειες που υπολείπονται.

Πέρασαν λοιπόν τόσα χρόνια και 2 διαφορετικοί Δήμαρχοι, η Μεγαλόπολη παραμένει χωρίς Βιολογικό , συνεχίζει να τρώει πρόστιμα και το χειρότερο να μας χορταίνουν όλους μας με ανακρίβειες!

Δείτε σχετικές δημοσιεύσεις για το θέμα:στο kafeneio-megalopolis.gr ΕΔΩ.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Και σε εμάς στο παράλιο Άστρος που έχουμε σε λειτουργία βιολογικό τρία τουλάχιστον χρόνια ο δήμος δεν μας έχει συνδέσει σχεδόν ολόκληρη την παραλία του Ατσίγγανου από γήπεδο έως εστιατόριο Γλυφάδα και προς τα πίσω στο βουνό ,που σημειωτέον είναι οι εγκαταστάσεις του βιολογικού!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.