Βεβαιώνονται πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα στον δήμο Τρίπολης

Βεβαιώνονται πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα στον δήμο Τρίπολης

Ιούλιος 24, 2019 - 14:05
1 σχόλια

Την κατάσταση στα χέρια του φαίνεται να παίρνει ο δήμος Τρίπολης ύστερα και από τις αλλαγές στις νέες διατάξεις, αφού πλέον χωρίς εισαγγελική εντολή θα μπορεί να παρεμβαίνει σε οικόπεδα και να τα καθαρίσει από τα ξερά χόρτα και τα άλλα επικίνδυνα υλικά που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Να αναφέρουμε ότι οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

 Άλλαξε ο νόμος λοιπόν για τα οικόπεδα και πλέον απλουστεύονται οι διαδικασίες καθαρισμού οικοπέδων από τον δήμο, που οι ιδιοκτήτες τους αμελούν να κάνουν όπως υποχρεούνται.

Από εδώ και πέρα ο δήμος ύστερα από επισήμανση προς τους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν το οικόπεδό τους, έχει το δικαίωμα, να παρεμβαίνει και να μεριμνά για την περιοδική καθαριότητα και την αποψίλωση (ξεχορτάριασμα), καταλογίζοντας όμως  τα έξοδα στους ιδιοκτήτες που είναι υπεύθυνοι, σύμφωνα, με τις ίδιες ισχύουσες διατάξεις, καθώς επίσης θα βεβαιώνει σε αυτούς το πρόστιμο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο υπεύθυνο πολιτικής προστασίας κ. Παπαδημητρίου Σωτήρη ενημερωθήκαμε ότι ο δήμος έχει στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στους ιδιοκτήτες και αν αυτοί δεν συμμορφωθούν στις υποδείξεις , τότε θα επέμβει και θα καθαρίσει τα οικόπεδα.

Σε αυτή την περίπτωση, οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να πληρώσουν  ολόκληρη τη δαπάνη που πραγματοποίησε ο Δήμος, καθώς και ένα πρόστιμο, ενώ υποβάλλεται και μήνυση για το αδίκημα, όπως προβλέπει το άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα (για παράβαση διατάξεων για την προφύλαξη από φωτιά).

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Από τα λόγια μεχρι να βεβαιωθούν παραβάσεις απέχει πολύ. Μακάρι να γίνει είναι απαραίτητο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.