Βερναρδάκης από Τρίπολη: Κάντε υπομονή και να είστε αισιόδοξοι (pics,vid)

Βερναρδάκης από Τρίπολη: Κάντε υπομονή και να είστε αισιόδοξοι (pics,vid)

Ιανουάριος 04, 2017 - 14:50
9 σχόλια

Το Μαξίμου έχει προγραμματίσει επισκέψεις υπουργών και βουλευτών σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να «επικοινωνήσει» το μήνυμα ότι βρίσκεται δίπλα στους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο περιόδευσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης Υπουργός Επικρατείας υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και ο Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στην Τρίπολη.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε το δημαρχείο Τρίπολης και συνομίλησε με τους αντιδημάρχους που βρέθηκαν εκεί και με τους εργαζομένους του Δήμου Τρίπολης. Έπειτα το κλιμάκιο, αποτελούμενο και από τον βουλευτή Αρκαδίας κ Παπαηλιού Γιώργο, βρέθηκαν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης όπου και συνάντησαν τον Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Τομάρα Πέτρο και στη συνέχεια συζήτησαν με όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, Επιστημονικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό, μαζί και με το Υπαλληλικό προσωπικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που στεγάζεται σε πτέρυγα του Νοσοκομείου.

Έπειτα ο Υπουργός Επικρατείας υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Χριστόφορος Βερναρδάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ απαντώντας αισιόδοξα σε όλα τα ερωτήματα τα οποία του τέθηκαν και είχαν να κάνουν κατά κύριο λόγο με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και με τις ανάγκες του.

Αρχικά ο κ. Βερναρδάκης μίλησε για τον σκοπό της επίσκεψής τους στην Τρίπολη αναφέροντας ότι «εγγυάται την ανοιχτή επικοινωνία που θέλει να έχει η παράταξη με τους πολίτες».

Θέλουμε μία άμεση επαφή με τους πολίτες για να συζητηθούν τα ζητήματα έτσι ώστε να μπουν σε άμεση προτεραιότητα

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο αναφέροντας ότι τα προβλήματα που τέθηκαν στο τραπέζι είχαν να κάνουν με το αγροτικά, θέματα υποδομών, την υποστελέχωση ιδιαίτερα στις κοινωνικές δομές καθώς και αλλά ζητήματα τα οποία αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου.

Στις 15 Ιανουαρίου ετοιμάζεται μία ημερίδα για την αγροτική πολιτική στην Τρίπολη, όπως ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης, στην οποία θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα του κλάδου.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και αν αυτή συζητήθηκε, απάντησε ότι απλώς αναφέρθηκε ότι σύντομα θα γίνει συνάντηση στην οποία θα τεθεί ενδελεχώς το ζήτημα.

Όσον αφορά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε άλλα ζητήματα του κλάδου, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει την κατάσταση, εκτιμώντας ότι το 2017 θα υπάρξει ανάπτυξη.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι πριν από τη συνέντευξη Τύπου και κατά τη συνάντηση του κλιμάκιο με τους εργαζόμενους υπήρξαν μικρές στιγμές έντασης μεταξύ του υπουργού και των εργαζομένων οι οποίοι προσπαθούσαν να μεταφέρουν τις ανησυχίες τους καθώς και την απόγνωσή τους για την κακή κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία ανά την επικράτεια, αλλά και για τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με της ελλείψεις προσωπικού όσο και υλικών.

Ο υπουργός βέβαια ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός αναφέροντας ότι θα γίνουν προσλήψεις σε ιατρούς και ότι θα γίνουν προσπάθειες ενίσχυσης του τομέα των νοσηλευτών.

Επιστρέφοντας στη συνέντευξη, ο υπουργός μίλησε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας αναφέροντας ότι έχει δομικά προβλήματα και σημειώνοντας ότι το 2017 θα υπάρξουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Σε συγκεκριμένη ερώτηση για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο καθώς και για την Παιδιατρική η οποία είναι υποστελεχωμένη, ο υπουργός ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες μέσα από χρηματοδοτήσεις για να γίνουν προσλήψεις αναφέροντας ότι η παιδιατρική είναι ένα πρόβλημα γιατί οι ιατροί δεν επιλέγουν τις θέσεις οι οποίες προκηρύσσονται.

Θέλει υπομονή για να υπάρξει μία διαφοροποίηση προς το καλύτερο

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα αναφέροντας ότι η κυβέρνηση προσβλέπει σε ρυθμούς ανάπτυξης.

 

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr O Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο Γιάννης Μπασκόζος στην Τρίπολη


9 Σχόλια

Με ποιούς πολίτες εγγυάται ανοιχτή επικοινωνία η παράταξη? Μήπως με τους λαθροεισβολείς που φέρατε και την έχουν κυριεύσει ή τους χειραγωγημένους μισθωτούς και συνταξιούχους? Από που προκύπτει ότι θα υπάρξει ανάπτυξη το 2017? Η ανεργία στα ύψη, οι νέοι ξενιτεύονται και οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια πίσω από την άλλη ή μεταφέρονται σε άλλες χώρες για να ενισχύσουν την εκεί οικονομία. Η ύπαιθρος ερήμωσε και δεν παράγει. Οι επιχειρήσεις που άντεξαν μέχρι σήμερα πολύ σύντομα θα κλείσουν και αυτές γιατί δεν θα αντέξουν την υψηλή φορολογία και τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές. (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ) Ας μάθουν οι της παράταξης ότι με την φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές που πρέπει να πληρώσει φέτος ένας επιχειρηματίας το ποσό που απομένει για να ζήσει ο ίδιος και η οικογένειά του δεν φτάνει ούτε το μισό του καθαρού ετήσιου εισοδήματος ενός μισθωτού που απασχολεί. Σας ενοχλεί λοιπόν που υπάρχουν πολίτες που μπορούν ακόμη και τώρα να παράγουν και να προσφέρουν θέσεις εργασίας και θέλετε να τους καταστρέψετε. Δεν θέλετε τους Έλληνες παραγωγικούς αλλά δουλοπρεπείς, με σκυμμένο κεφάλι. Που το πάτε τελικά?

εκλογες μυριζει.... ηρθαν μα πουν τα ψεματα τους και να φυγουν.....

Να κανουμε εμείς υπομονη για να αρπάξετε εσεις οτι προλάβετε , διαχειριζόμενοι την μπιζνα του χρέους. ΔΟΥΛΙΤΣΕΕΕΕΕΣ !

Eκτός του αυτάρεσκου γαμπρού με το λουστρίνι -που ζει τον μύθο του- ευδιάκριτος ο φόβος στα μάτια όσων δεν διασκεδάζουν

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.