Βέμμος: Κίνδυνος η χωματερή στον Άγιο Βλάση

Βέμμος: Κίνδυνος η χωματερή στον Άγιο Βλάση

Μάιος 06, 2015 - 20:07
5 σχόλια

Ο καθηγητής των μαθηματικών κ. Παναγιώτης Βέμμος, με επιστολή την οποία απέστειλε στο ArcadiaPortal.gr κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με τη χωματερή στον Άγιο Βλάση, ενώ αναλύει όλους τους λόγους για τους οποίους ο χώρος, κατά την άποψή του, είναι εντελώς ακατάλληλος για παρόμοια χρήση. 

Ο κ. Βέμμος επισυνάπτει στην επιστολή του τον χάρτη της περιοχής του Αγίου Βλάση και επισημαίνει επάνω σε αυτόν τα 20 σημεία υγειονομικού (π.χ. πηγή Μάννα του Νερού) και ιστορικού - αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, καθώς και τις αποστάσεις του από τον χώρο της προσωρινής, όπως έχει αποφασίσει ο Δήμος Τρίπολης, χωματερής.

Παράλληλα, στην επιστολή του αναφέρεται στα «συμφέροντα», όπως λέει, που υπάρχουν περί τα απορρίμματα, ενώ στηλιτεύει τη χρόνια, όπως λέει, τακτική του Δήμου να προχωρεί σε προσωρινές λύσεις, αλλά και τις ελλείψεις στις μελέτες που παρουσιάζονται.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Βέμμου, και το υπόμνημα με τα 20 σημεία που αριθμούνται στον χάρτη.

 

Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΣΗ

Τα στοιχεία του χάρτη αφορούν τον χώρο που ο Δήμος Τρίπολης επέλεξε ως προσωρινή λύση για την αποθήκευση των σκουπιδιών. Μελετώντας τα, μπορεί κανείς να βγάλει κρίσιμα συμπεράσματα για τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Δημιουργεί δε ερωτηματικά η χρόνια τακτική του Δήμου για προσωρινές λύσεις και μετάθεση οριστικής λύσης στο μέλλον. Πράγμα που επιβεβαιώνει η συνεχής έλλειψη στοιχείων στις μελέτες που υποβάλλονται. Ποιος τελικά εξυπηρετείται; Μήπως τα μεγάλα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από μεγάλο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών;

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α
1.    Νταμάρι. Χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών, περιβάλλεται από το περιαστικό δάσος της Τρίπολης. Υψόμετρο 850,00 μ.
2.    Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Απόσταση από Νταμάρι 1.490,00 μ.
3.    Υδραγωγεία σύγχρονα Τρίπολης, Υψόμετρο 723,00μ. απόσταση 450,00 μ.
4.    Πηγή Μάννα του νερού. Υψόμετρο 792,00 μ.
Ιστορικός χώρος Τρικόρφων.
5.    Στρατόπεδο Τρικόρφων.
6.    Ταμπούρι Καστρί.
7.    Καλύβα Κολοκοτρώνη απόσταση 670,00 μ.
8.    Ταμπούρι Αγίων Θεοδώρων. Απόσταση 1.150,00 μ.
Πολιτιστική κληρονομιά
9.    Κατάλοιπα Μεσαιωνικού υδραγωγείου (διατηρητέο μνημείο).
10.     Μεσαιωνικό υδατογέφυρο (διατηρητέο μνημείο).
11.     Ίχνη αρχαίου δρόμου.
12.     Ίχνη μεσαιωνικού δρόμου.
13.     Μεταβυζαντινός ναός Αγίου Βλασσίου.
14.     Μνημείο εκτελεσμένων 1-05-1944
15.     Μνημείο πεσόντων Αρκάδων 1940-1941
16.     Ρέμα Αγιο-Νικόλα. Τόπος εκτελέσεων περιόδου Κατοχής και Εμφυλίου.
17.     Μνημείο εκτελεσμένων Κατοχής.
18.     Μνημείο μάχης Τρικόρφων.
Άλλα στοιχεία
19.     Κατοικίες, απόσταση 480,00 μ.
20.     Στάβλοι, απόσταση 400,00 μ.

Τρίπολη, 7 Μαΐου 2015
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΕΜΜΟΣ

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Ξέχασες κατι ακόμη.... Το σπίτι ρε φιλαράκο δεν το εχεις βάλει στο χάρτη!!!

Έχει βάλει το πλησιέστερο σπίτι και το πλησιέστερο μαντρί (γιατί έχει κι άλλες 3 κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις πολύ κοντά), οπότε δεν χρειάζεται να βάλει και το δικό του σπίτι αν εννοείς αυτό. Βασικά δεν ξέρω που μένει, αλλά και κοντά να μένει so what? Ένας λόγος παραπάνω για να πει πράγματα που είναι έτσι κι αλλιώς αυτονόητα για όλους, εκτός μάλλον από σένα, "φιλαράκι".

Το κάνεις από χόμπι να προβοκάρεις; Αν είναι έτσι, πρόκειται για χυδαιότητα. Αν βγάζεις κανα φράγκο κατά κάποιο τρόπο δικαιολογείται, αν και θα προτιμούσα την ανεργία από μερικές δουλειές σαν κι αυτή της λάσπης. Τα γούστα όμως...

Όχι βέβαια, δεν είναι χόμπι. Σε διατεταγμένη υπηρεσία βρίσκεται, μαζί με αρκετούς άλλους, κάποιους ανώνυμους που χτυπάνε συνέχεια και συνέχεια την ιστορία του 12%, τον γελοίο παρατηρητή, τον Α ρε τρόικα... κ.λπ. Μπορεί όμως να είναι ο ίδιος άνθρωπος που αλλάζει υπογραφή και δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν είναι μέλος της ομάδας του αρκάντιαπόρταλ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.