Βελτίωση του οδικού δικτύου στην Μεγαλόπολη και προμήθεια χλοοτάπητα στο ΔΑΚ Μεγαλόπολης (pics,vid)

Βελτίωση του οδικού δικτύου στην Μεγαλόπολη και προμήθεια χλοοτάπητα στο ΔΑΚ Μεγαλόπολης (pics,vid)

Ιανουάριος 08, 2019 - 18:36
0 σχόλια

Συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του ΕΑΠ

Πραγματοποιήθηκε μία ακόμα συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού πόρου (λιγνιτόσημου) στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκαν 11 έργα και μάλιστα ομόφωνα. Από αυτά 10 εντάχθηκαν μέσω των χρημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ένα μέσω των χρημάτων του Δήμου Μεγαλόπολης.

Από εκπτώσεις παλιότερων έργων εντάσσουμε έργα προς όφελος των πολιτών τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδία Βαγγέλης Γιαννακούρας,  αφού η ΔΕΗ έχει να δώσει χρήματα από το 2012, τα οποία ανέρχονται σε 25 εκ ευρώ.

Μεταξύ των έργων που εντάχθηκαν είναι η συνέχιση της συστηματικής ανασκαφικής έρευνας στη θέση Λύκαιο όρος ΠΕ Αρκαδίας, η σύνταξη μελέτης ανακατασκευής καμπαναριού Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ακόβου, ο εκσυγχρονισμός και βελτίωση του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού δικτύου που διατρέχει το Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης, η αποκατάσταση βατότητας της συνδετήριας οδού Παλαιοντολογικό Μουσείο προς επαρχιακή οδό Μεγαλόπολης- Λυκαίου Όρους, η σύνταξη μελέτης προστασίας της γέφυρας Ελληνίτσας- Βελιγοστής και η προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα ανοικτού σταδίου ΔΚ Μεγαλόπολης.

Έντεκα ακόμα έργα (10 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ένα από τον Δήμο Μεγαλόπολης) και μάλιστα ομόφωνα, εγκρίθηκαν προς υλοποίηση στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης, στην σημερινή συνεδρίαση (Τρίτη 8/1/2019) της επιτροπής παρακολούθησης του ΕΑΠ (Λιγνιτόσημου).

Έργα από εκπτώσεις παλιότερων έργων, αφού η ΔΕΗ έχει να μας δώσει χρήματα από το 2012, που συμβάλλουν στην βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων των περιοχών που υλοποιούνται.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Έργα από το λιγνιτόσημο στην Αρκαδία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.