Βελτίωση του καιρού βλέπουν οι μετεωρολόγοι... σε μία εβδομάδα

Βελτίωση του καιρού βλέπουν οι μετεωρολόγοι... σε μία εβδομάδα

Απρίλιος 13, 2019 - 12:03
0 σχόλια

Αστατος παραμένει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Για σήμερα Σάββατο αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες θα έχουμε ύφεση των φαινομένων. Κατά τα άλλα οι θερμοκρασίες θα είναι καλές για την εποχή. 

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες ή όμβροι θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά, το Βόρειο Αιγαίο και την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες θα εξασθενήσουν από τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι και έπειτα ανάλογα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα θα σημειωθούν και λασποβροχές. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ο καιρός μέχρι και τις 17 Απριλίου θα παραμείνει άστατος με βροχές και καταιγίδες, ωστόσο για το δεύτερο 15νθήμερο του Απριλίου ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς - αναλύοντας τα δεδομένα για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών - εκτιμά ότι οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν.

Αν και είναι νωρίς για επίσημη πρόβλεψη για τη Μεγάλη Εβδομάδα και τον καιρό το Πάσχα, υπάρχει μια γενική τάση που δείχνει βελτίωση των καιρικών φαινομένων και μείωση της αστάθειας, μετά από μια «παρέλαση» βαρομετρικών χαμηλών. Ο καιρός δείχνει να μπαίνει σε ένα πιο... ανοιξιάτικο μοτίβο από τις 20 Απριλίου και μετά.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.