Βελτίωση του δρόμου προς την Ιερά Μονή Επάνω Χρέπας στην Τρίπολη

Βελτίωση του δρόμου προς την Ιερά Μονή Επάνω Χρέπας στην Τρίπολη

Οκτώβριος 16, 2018 - 10:29
1 σχόλια

Εργασίες για τη βελτίωση του δρόμου που οδηγεί προς το Μοναστήρι της Επάνω Χρέπας αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, ύστερα και από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τρίπολης τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας έθεσε υπόψη των μελών ως τέταρτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την επισκευή του δρόμου που οδηγεί προς το μοναστήρι.

H Ιερά Μονή Επάνω Χρέπας βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων δυτικά της Τρίπολης, κοντά στον μικρό οικισμό του Περιθωρίου. Η θέση της μονής προσδιορίζεται πάνω στην παρειά των νότιων διακλαδώσεων του Μαινάλου, σε υψόμετρο περίπου 1.280 μέτρων. Βρίσκεται σε σημείο με εξαιρετική θέα προς τον κάμπο της Τρίπολης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννακούρας, οι εργασίες πρέπει να γίνουν καθώς ο δρόμος προς το ιστορικό μοναστήρι της Επάνω Χρέπας πάνω από την Τρίπολη καταστράφηκε ακόμα περισσότερο λόγω των τελευταίων πλημμυρών.

Όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει κάνει τη μελέτη, υπάρχουν και τα χρήματα, έτσι το μόνο που απομένει είναι να γίνει η δημοπρασία του έργου.

 «Έχουμε εντάξει ένα έργο προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, αλλά για να ‘’τρέξουμε’’ γρηγορότερα επειδή ο δρόμος είναι δημοτικός, πρέπει να γίνει προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης και του  Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης».

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Και για να ξερετε πως ολες οι εργασιες αναστηλωσης της Μονης - υπο την εποπτεια της Εφορειας Αρχαιοτητων - χρηματοδοτηθηκαν απο την Περιφερεια Πελοποννησου .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.