Βελτίωση και συντήρηση κτιρίων γηπέδου Παναρκαδικού

Βελτίωση και συντήρηση κτιρίων γηπέδου Παναρκαδικού

Ιανουάριος 22, 2019 - 14:30
0 σχόλια

Την έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης, για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια κουφωμάτων αλουμινίου για τη βελτίωση και συντήρηση κτιρίων γηπέδου Παναρκαδικού» αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου : «Προμήθεια κουφωμάτων αλουμινίου για τη βελτίωση και συντήρηση κτηρίων γηπέδου Παναρκαδικού» («το Έργο») από τον Δήμο Τρίπολης (Κύριος του Έργου) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αρκαδίας (Φορέας Υλοποίησης).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου και για τους σκοπούς της παρούσας σύμβασης η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αρκαδίας αναλαμβάνει το ρόλο του Φορέα Υλοποίησης του Έργου, ήτοι της προμήθειας κουφωμάτων αλουμινίου για τη βελτίωση και συντήρηση κτηρίων γηπέδου Παναρκαδικού, έναντι τρίτων και να εκτελέσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Διεύθυνσης Τεχνικών Π.Ε. Αρκαδίας ως Φορέας Υλοποίησης του Έργου αναλαμβάνει:

  •  να απασχολεί και να διαθέτει επιστημονικό προσωπικό με τα απαραίτητα και ανάλογα προσόντα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αρτιότητα της διαδικασίας καθώς επίσης και τον αναγκαίο χώρο όπου αυτό απαιτηθεί
  •  τη διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου, σύμφωνα με τη νομοθεσία Δημοσίων Συμβάσεων (διαγωνισμοί, αξιολόγηση προσφορών, υπογραφή συμβάσεων)
  •  την έκδοση των αναγκαίων εγκρίσεων στο μέτρο που αυτό απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία (Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Εφορεία Αρχαιοτήτων, Πολεοδομία, Ναοδομία κ.ά.)
  •  τη διαχείριση και παρακολούθηση της υλοποίησης του Έργου
  •  την παραλαβή του Έργου στο σύνολό του (στις περιπτώσεις τεχνικών έργων έως την οριστική παραλαβή του)
  •  την παράδοση του Έργου στον Κύριο του Έργου με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση
  •  να ορίσει τον εκπρόσωπό της και τον αναπληρωτή του στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 7 της παρούσας.
  •  τη μέριμνα για την ενημέρωση του κοινού και την προβολή του Έργου, σε συνεργασία με τον Κύριο του Έργου
  •  Την παρακολούθηση των χρηματορροών της Προγραμματικής σύμβασης.
  •  Την εκτέλεση πληρωμών σε βάρος του προϋπολογισμού του Έργου

Ο Δήμος Τρίπολης ως Κύριος του Έργου αναλαμβάνει :

  • Να χορηγήσει τα απαραίτητα δεδομένα, υφιστάμενες μελέτες και απαραίτητες άδειες με βάση τις αρμοδιότητές του και κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου
  • Να παρέχει στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αρκαδίας τις αναγκαίες πληροφορίες και έγγραφα που έχει στη διάθεσή του για το έργο και να συνεργάζεται μαζί τους.
  • Να διευκολύνει με κάθε τρόπο το επιστημονικό προσωπικό που θα απασχοληθεί για την υλοποίηση του αντικειμένου της παρούσας σύμβασης στη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών.
  • Να ορίσει τον εκπρόσωπό του στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του άρθρου 7.
  • Να προβαίνει στις αναγκαίες οργανωτικές και διοικητικές ενέργειες, καθώς επίσης να λαμβάνει τις αντίστοιχες αποφάσεις σε συνεννόηση με τους αναγκαίους φορείς για την υλοποίηση των ενεργειών του έργου για την καλύτερη αποτελεσματικότητά τους.
  • Να συνεργάζεται με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αρκαδίας για την ενημέρωση του κοινού και την προβολή του Έργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτέλεσης των προβλεπόμενων από το άρθρο 3 και το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι της παρούσας Σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των δεκαεννέα χιλιάδων ευρώ (19.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α..

Ο προϋπολογισμός των επιμέρους εργασιών αποτυπώνεται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής. 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.