Βελτίωση ενεργειακού αποτυπώματος στους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου (pics,vid)

Βελτίωση ενεργειακού αποτυπώματος στους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου (pics,vid)

Νοέμβριος 02, 2015 - 13:15
1 σχόλια

Ημερίδα για το Σύμφωνο των Δημάρχων και τα οφέλη του για τους πολίτες της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στο Κεντρικό Κτίριο, της Περιφέρειας στην Πλ. Εθνάρχου Μακαρίου στην Τρίπολη. Στο Σύμφωνο αυτό καλείται ο κάθε Δήμος να βελτιώσει το ενεργειακό του αποτύπωμα.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Με τη δέσμευσή τους, οι υπογράφοντες το Σύμφωνο σκοπεύουν να επιτύχουν και να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020.

Να αναφέρουμε ότι πέρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Σύμφωνο απολαμβάνει πλήρη θεσμική υποστήριξη, όπως από την Επιτροπή των Περιφερειών, η οποία υποστήριξε την πρωτοβουλία εξ αρχής, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες τελετές υπογραφής και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία βοηθά τις τοπικές αρχές να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές προοπτικές τους.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο οποίος μίλησε για την προσπάθεια αυτή που γίνεται καθώς διανύουμε μια κρίσιμη περίοδοκαι είναι επιτακτική η ανάγκη της συλλογικής προσπάθειας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αν δεν υπάρχει αυτή η συνολική παιδεία που είναι απαραίτητη στον σύγχρονο κόσμο, τόνισε.

Πρέπει να ωριμάσουμε έργα τα οποία θα τύχουν της αξιολόγησης και της ένταξης στο νέο πρόγραμμα.

Αισιόδοξος για την επιτυχία του Συμφώνουεμφανίστηκε ο περιφερειάρχης καθώς, όπως είπε, όλον αυτόν τον καιρό οι δήμαρχοι της Περιφέρειας έχουν μια άψογη συνεργασία, επιταχύνοντας την υλοποίηση πολλών έργων.

Να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγιναν εισηγήσεις για τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας με βάση την Πανευρωπαϊκή  Κίνηση «Σύμφωνο των Δημάρχων».

Αναλυτικά, συζητήθηκαν το Σχέδιο Δράσης Αεροφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ωρίμανση/υλοποίηση ενεργειακής απόδοσης, καθώς και οι πρακτικοί τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας από τους πολίτες.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Βελτίωση ενεργειακού αποτυπώματος στους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΟΤΑΝ Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ" ΠΡΙΝ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ??? ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΙΜΟΤΑΝ, ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΩΡΑ "ΚΑΙΓΕΤΑΙ" ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ. ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΤΣΙΡΩΝΗΣ (ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ) ΘΑ ΤΟΝ ΧΟΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.