Βελημάχι: Έκοψαν τα δέντρα που είχαν φυτέψει δίπλα σε μνημείο (pics)

Βελημάχι: Έκοψαν τα δέντρα που είχαν φυτέψει δίπλα σε μνημείο (pics)

Ιούλιος 10, 2018 - 10:10
0 σχόλια

Σ’ ένα μικρό χωριό της Γορτυνίας με την ονομασία Βελημάχι, ένας ένθερμος και ευσεβής πατριώτης τοποθέτησε με ιδιαίτερο ζήλο και μεράκι ένα θρησκευτικό μαρμάρινο μνημείο στο όνομα της Παναγίας Βελημαχίτισσας και Νοτενιώτισσας με μια σύντομη σκαλιστή αναφορά στην ιστορία της. Δίπλα φύτεψε δύο μεγάλα δέντρα ( ύψους 3,5 μέτρα ), αγριοκαστανιές.

Μόλις λίγες μέρες μετά τα δέντρα κόπηκαν στη μέση του κορμού (διαμέτρου 15 εκ). Κάποιοι βιάστηκαν να πουν πως τα έφαγαν τα ζώα. Κι εγώ αναρωτιέμαι τι ζώα ήταν αυτά και τι ύψους και πως απλά έκοψαν το κορμό και δεν έφαγαν τα φύλλα.

Η παράδοση της εκκλησίας μας έχει αποδείξει πολλάκις μέσα από τα συναξάρια της την αγιοφιλία των ζώων. Τα ζώα σέβονται, φοβούνται και δοξάζουν το Θεό. Κάποιοι άνθρωποι όμως, όχι.

*(Βλέπε εικόνες για τον σεβασμό των ζώων στο δημιουργό τους)

Δυστυχώς κατα την ταπεινή μου άποψη δεν ήταν ζώα αυτά που λεηλάτησαν τις καστανιές δίπλα στην εικόνα της Παναγιάς. Όπως και να ‘χει Παναγία μου συγχώρεσε αυτά τα «ζώα», ...ου γαρ οίδασι τι ποιούσι...

Με εκτίμηση,

Γρυλλάκη Βασιλική

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.