Βαθύτερη εξερεύνηση της Πηγής Σίντζι

Βαθύτερη εξερεύνηση της Πηγής Σίντζι

Νοέμβριος 26, 2015 - 19:19
2 σχόλια

Συνεχίζοντας την προσπάθεια της ομάδας των σπηλαιοδυτών που το 2009 έφτασαν στη πηγή Σίντζι Αρκαδίας στο βάθος των 153 μέτρων, έχουμε ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες προετοιμασία σε μια προσπάθεια εξερεύνησης στο βαθύτερο τμήμα του σπηλαίου .

Η ομάδα που ανήκει στο Σπηλαιολογικό Ελληνικό Εξερευνητικό Όμιλο ( ΣΠΕΛΕΟ) διαθέτει την απαραίτητη εκπαίδευση, εμπειρία και εξοπλισμό ώστε να επιχειρήσει να φτάσει στο ανεξερεύνητο κομμάτι βαθύτερα από τα 153μέτρα.

Η επιτυχία του εγχειρήματος απαιτεί την άριστη συνεργασία και τον απόλυτο συντονισμό της ομάδας επειδή οι σπηλαιοκαταδύσεις σε μεγάλα βάθη απαιτούν μεγάλο χρόνο αποσυμπίεσης , δεκάδες φιάλες και εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Επιπρόσθετα για την αποσυμπίεση και την αντιμετώπιση της χαμηλής θερμοκρασίας του νερού που φτάνει τους 10 0C θα χρησιμοποιηθεί υποβρύχιος θάλαμος ( habitat) για την παραμονή των σπηλαιοδυτών στα 6μέτρα.

Η πηγή Σίντζι έχει μήκος 1400 μέτρα και με την προοπτική της εξερεύνησης βαθύτερα από τα 153 μέτρα κατατάσσεται στις 30 βαθύτερες σπηλιές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύντομα θα έχουμε βίντεο και φωτογραφίες από το εγχείρημα.

Καταδυτικη ομάδα!

Ξενοφώντας Πιτσινέλης – Σπηλαιοδύτης

Αθήνα 24 11 2015


2 Σχόλια

Κανονίστε να τρέχουμε πάλι..Πριν λίγα χρονια πνίγηκε ένα παλικάρι εκει μέσα. Ειναι πολύ επικίνδυνο σπήλαιο.

Οι μόνοι που "τρέχουν" είναι οι ίδιοι (οι σπηλαιολόγοι) με δικά τους μέσα, δικά τους έξοδα και δικό τους εξοπλισμό, για να δούμε όλοι μας μια Ελλάδα που δεν ξέρουμε!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.