Βαθύς προβληματισμός από τη ΝΔ για τις προγραμματικές δηλώσεις

Βαθύς προβληματισμός από τη ΝΔ για τις προγραμματικές δηλώσεις

Φεβρουάριος 09, 2015 - 12:11
6 σχόλια

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αμέσως μετά το άκουσμα των κυβερνητικών προγραμματικών δηλώσεων, εξέφρασε με ανακοίνωσή του τον βαθύ προβληματισμό του «για το εάν θα υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση μετά τα όσα ακούστηκαν» χθες Κυριακή.

«Η ΝΔ στηρίζει την εθνική προσπάθεια για επωφελή συμφωνία. Σημειώνει ότι για πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι προϋπόθεση της εθνικής κυριαρχίας και ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας, ξεχνώντας όμως ότι αυτό ήταν επίτευγμα της προηγούμενης κυβέρνησης που ο ίδιος πολέμησε συστηματικά» ανακοίνωσε το κόμμα.

Η ανακοίνωση καταλήγει με τον βαθύ προβληματισμό της Νέας Δημοκρατίας ως προς τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, το ΠαΣοΚ σχολίασε ότι «ο Πρωθυπουργός της χώρας μίλησε χθες Κυριακή σαν να είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης» και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «οι παροχές προς τους πολίτες είναι όλες αόριστες, δεν έχουν καμία σχέση με το λεγόμενο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Ακόμη, το ΠαΣοΚ διαπιστώνει στην κυβέρνηση «πλήρη αδυναμία να παρουσιασθεί σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση προς την Ευρωζώνη για τα επόμενα βήματα» και αναρωτιέται: «Δηλαδή, τι εννοεί η κυβέρνηση με την έκφραση'πρόγραμμα γέφυρα'. Γέφυρα προς τα πού, με ποια χρηματοδότηση, ποιες επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα;».

«Η νέα κυβέρνηση αρνείται να ζητήσει παράταση, αλλά θα ήθελε να έχει βρει τη χώρα σε καθεστώς εξάμηνης και όχι δίμηνης παράτασης του μνημονίου!», σχολίασε το ΠαΣοΚ τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι η προηγούμενη κυβέρνηση πρότεινε τη δίμηνη παράταση του προγράμματος στήριξης αντί της εξάμηνης, προκειμένου να εκβιάσει τη διαπραγμάτευση και να προκαλέσει ασφυξία στη νέα κυβέρνηση, ώστε να δικαιωθεί η ίδια. Και καταλήγει: «Είναι συνεπώς ευπρόσδεκτη η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την ένταξη στο Μνημόνιο 1, τη μετάβαση στο Μνημόνιο 2, αλλά και το επιδιωκόμενο Μνημόνιο 3 - γέφυρα που ελπίζουμε να μη μετατραπεί σε εκρηκτική ύλη για την πλήρη καταστροφή της οικονομίας. Τα υπόλοιπα αύριο».

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Η Ν.Δ. πρέπει να μου εξηγήσει την ιστορία με την παράταση του προγράμματος που οι ευρωπαίοι ήθελαν εξάμηνη και ο Αντωνάκης την όρισε μέχρι 28 Φλεβάρη. Παιχνιδάκι του Αντωνάκη; Γι' αυτό γέλαγε χαιρέκακα παίζοντας το κομπολόι; Υπόκοσμος!

ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΟΤΙ Η ΝΔ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.ΑΡΑ ΜΙΑ ΔΙΜΗΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ.ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΗΜΑΣΙΑ,ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΙΚΗΤΡΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΠΟΛΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ Ν.Δ.ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ!!!!ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Η ΕΥΗ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΔΙΔΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΑΓΕΥΕΙ ΤΑ ΠΛΗΘΗ....ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ,ΠΛΑΤΩΝΑΣ......ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥΣ.....ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ,ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ,ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.....ΜΕ ΤΟ IPHONE ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ.

Μετά την *** που έπαιξε ο Αντωνάκης στην εθνική οικονομία πρέπει να περάσει από δίκη. Βλέπει την πολιτική σαν ευκαιρία και την κοινωνία σαν μοχλό για να επιτεθεί στους αντιπάλους του. Ο μεγαλύτερος παλιάνθρωπος που πέρασε από την πολιτική μέχρι τώρα (ο Μιχαλολιάκος δε βρέθηκε σε πόστα εξουσίας ακόμα).

Έχετε πεθάνει ρε και ακόμα δεν το καταλάβατε ή μάλλον δεν θέλετε να το παραδεχτείτε. Δε σας φταίει όμως κανείς άλλος για τις επιλογές σας που οδηγούν/οδηγούσαν την ανθρωπότητα στην εξόντωση και οι οποίες σήμερα απορρίπτονται επειδή είναι αντικοινωνικές και εντελώς παράλογες. Έχετε καταστρέψει μυριάδες μυαλά και ζωές στη διάρκεια αιώνων, εκατομμύρια άνθρωποι που ήρθαν με τεράστιες προσδοκίες στη ζωή τις έβλεπαν να θάβονται και δασκάλευαν τα παιδιά τους να μην τρέφουν πολλές ελπίδες, να μην περιμένουν πολλά στη ζωή για να μην απογοητευτούν όπως εκείνοι, και οι κοινωνίες πορεύονταν φρενάροντας. Τρομερή σπατάλη ανθρώπινων πόρων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.