Βαθύ το χάσμα Νίκα - Τατούλη - Χαμένη η Πελοπόννησος

Βαθύ το χάσμα Νίκα - Τατούλη - Χαμένη η Πελοπόννησος

Οκτώβριος 03, 2019 - 21:35
5 σχόλια

Βαθύ χάσμα χωρίζει τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον τέως περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, επί προσωπικού μάλιστα, επιβεβαιώνουν δυστυχώς τις κάκιστες σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ).

Ο τέως περιφερειάρχης κατηγόρησε τον νυν για «φασιστική συμπεριφορά και νοοτροπία», ενώ ο κ. Νίκας για πρώτη φορά «ξέσπασε» με τόσο μένος εναντίον του κ. Τατούλη, λέγοντας ότι τον κ. Τατούλη «τον ξέβρασε το κεντρικό πολιτικό σύστημα» και «να ξεχάσει αυτά που ξέρει».

Τι κι αν μετά την αποχώρηση του Πέτρου Τατούλη ο κ. Νίκας επανέλαβε τα όσα υποστηρίζει από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του περί συνεννόησης, την οποία επιδιώκει... Περίτρανα αποδείχθηκε ότι το χάσμα είναι πολύ βαθύ, ως και αγεφύρωτο.

Άμοιροι ευθυνών, ασφαλώς, για αυτή την κατάσταση δεν είναι όλοι όσοι ανέλαβαν και υλοποίησαν τον σκληρό προεκλογικό αγώνα της προηγούμενης περιόδου. Τι κι αν δήλωναν μετά ότι ο γέγονε γέγονε, και ότι πρέπει τώρα να κλείσουν οι πληγές.

Οι πληγές επί προσωπικού δεν κλείνουν, από ό,τι φαίνεται.

Εάν συνεχιστεί αυτή η κόντρα, και πολύ περισσότερο αν συνεχιστούν οι πολύωρες συνεδριάσεις με τις ατελείωτες αντεγκλήσεις χωρίς να λαμβάνονται αποφάσεις και δίχως να συζητούνται τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας, μόνη χαμένη θα είναι η Πελοπόννησος. Προσφυγικό - μεταναστευτικό, απορρίμματα, κακό οδικό δίκτυο, πολιτική προστασία όλα αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα και τίποτα και κανένας δεν εγγυάται ότι θα ληφθούν αποφάσεις προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Επομένως, χαρακτηρισμοί, τακτικισμοί, αναβολές και κυρίως δηλώσεις και ξεσπάσματα που δεν αρμόζουν σε πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς με τόσο μεγάλη πείρα πληγώνουν όχι μόνο την εικόνα που βγάζει το ΠεΣυ προς τα έξω, αλλά και κλονίζουν την όποια εναπομείνασα εμπιστοσύνη των πολιτών και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

Και κάτι τελευταίο: ο Κανονισμός λειτουργίας του ΠεΣυ υπάρχει, θα έπρεπε να είχε διαβαστεί καλά από το προεδρείο και να εφαρμόζεται. Δεν δικαιολογείται κανείς να μην γνωρίζει ύστερα από 30 ημέρες ανάληψης καθηκόντων πώς γίνονται οι εισηγήσεις, πώς τίθενται τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, πώς ψηφίζονται και πότε τοποθετούνται οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Οι δύο μεγάλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Όχι αύριο, αλλά χθες.

Γαλανιάδη Εύα


5 Σχόλια

Λυπάμαι να πω , αλλά Σκαντζός και Νίκας κινούνται σε χαμηλό επίπεδο - αγένεια , ύβρεις. Τους έτυχε ως λαχείο η Περιφέρεια , δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα ,και συμπεριφέρονται σαν κακή αντιπολίτευση . Τί να κάνουμε ; Πώς να συγκριθούν με τον Πέτρο Τατούλη ;

ο τατουλης καιρος ειναι να καταλαβει οτι πηρε τον λουπο και τελος,τις μαγκιες αλλου

Κ. Γαλανιαδη, απ ότι είδατε μόλις αποχώρησε η Νέα Πελ συζητήθηκαν και πέρασαν όλα τα θέματα. Μήπως να μάθουμε να ζούμε χωρίς τον Τατούλης και τον πολιτικό "πολιτισμο" που μας κουβαλησε;

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ Τ Α Τ Ο Υ Λ Η ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ........... ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ , ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΝΙΚΑ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΩΔΟ .....ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ . ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.