«Βατερλό» για τον Παυλή η κακοδιαχείριση της ΚΕΔΗΤ, χαμένοι οι πολίτες

«Βατερλό» για τον Παυλή η κακοδιαχείριση της ΚΕΔΗΤ, χαμένοι οι πολίτες

Απρίλιος 18, 2018 - 10:54
12 σχόλια

Τζιούμης: Συγκάλυψη σκανδάλου από τον Δήμο και τη διοίκηση

Κακοδιοίκηση, κακοδιαχείριση, μυστικά και ψέματα. Αυτές οι λέξεις συνοψίζουν την ιστορία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τρίπολης τα τελευταία τέσσερα περίπου χρόνια. Η ΚΕΔΗΤ, ευθύνη της οποίας είναι οι παιδικοί σταθμοί αλλά και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ουσιαστικά είναι ακυβέρνητη, δίχως οργάνωση, χωρίς πρόγραμμα και δίχως προϋπολογισμό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης εξέτασε κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη 18 Απριλίου το 34ο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Διαβίβαση προϋπολογισμού, ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης, ετήσιου προγράμματος δράσης και εισηγητικής έκθεσης της ΚΕΔΗ Τρίπολης οικονομικού έτους 2018». Το θέμα αποσύρθηκε, ασφαλώς, επειδή, σύμφωνα με την εισήγηση προϊσταμένης της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών κυρίας Νεκταρίας Αλεξοπούλου, «πουθενά δεν απεικονίζονται τα εισπραχθέντα έσοδα των προηγούμενων δύο ετών. Χωρίς, επομένως, τα στοιχεία αυτά, δεν μπορεί να ελεγχθεί η ορθότητα των ποσών που έχουν εγγραφεί στο σκέλος των εσόδων αφού οι προϋπολογισμοί συντάσσονται με βάση τα επίσημα εισπραχθέντα απολογιστικά στοιχεία των προηγούμενων ετών».

Ακόμα χειρότερα, με βάση πάντα την εισήγηση του θέματος, για το διάστημα Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2017 τα στοιχεία δεν έχουν συνταχθεί από τον «ορισμένο υπάλληλο» λόγω ειδικότητας, ενώ, όπως αναφέρει η κυρία Αλεξοπούλου, από το 2011 υποβάλλονται τα οικονομικά στοιχεία των Δήμων και υπάρχουν οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών που λύνουν κάθε απορία. Βέβαια, από την άλλη πλευρά, ουδείς αμφιβάλλει ότι οι αρμοδιότητες πρέπει -και είναι- καθορισμένες.

Τέλος, όπως σημειώνεται στην εισήγηση, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΤ με έγγραφό του αναφέρει ότι η Επιχείρηση δεν έχει χρηματοδοτηθεί για την υλοποίηση μελέτης για τον διαχειριστικό της έλεγχο, καθώς δεν μπορούσε να εκδώσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, αλλά, όπως αναφέρει η κυρία Αλεξοπούλου, ο διαχειριστικός έλεγχος θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα «τόσο από τους υπηρεσιακούς όσο και από τους πολιτικούς παράγοντες» της Επιχείρησης.

Παρεπιμπτόντως, ούτε χθες ήταν κάποιος από την ΚΕΔΗΤ παρών για να υπερασπιστεί τη δουλειά που γίνεται στην Επιχείρηση ή για να λύσει απορίες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκο Τσιαμούλο την Τετάρτη, μας πληροφόρησε ότι ο ίδιος εισηγήθηκε την απόσυρση του θέματος, την ώρα που ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, τον οποίον δεν τον πειράζουν οι... προχειροδουλειές, πρότεινε να ψηφιστεί το θέμα ως έχει, με την προϋπόθεση να διορθώσει η Επιχείρηση τα στραβά και τα ανάποδα που παρατήρησε η κυρία Αλεξοπούλου.

Ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε στη «συνήθεια» της δημοτικής αρχής να μην κάνει τα πράγματα σωστά και με τη σειρά -θυμίζοντας τη διαχείριση του Βοσυνιώτειου- και δήλωσε ότι αν ψηφιζόταν το θέμα, ύστερα από τρεις μήνες θα ερχόταν χαρτί από την Αποκεντρωμένη και θα τους γύριζε τον προϋπολογισμό πίσω.

Και ο Κώστας Τζιούμης, επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αύριο» στάθηκε ιδιαιτέρως επικριτικός απέναντι στη δημοτική αρχή και στον τρόπο με τον οποίο έφερε τον προϋπολογισμό στη συνεδρίαση, κάνοντας μάλιστα λόγο για «συγκάλυψη σκανδάλου», όπως είχε αναφέρει και πριν από δύο συνεδριάσεις. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Τζιούμη, μας είπε ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο κ. Παυλής, όπως αποδείχθηκε και παραδέχθηκε και ο ίδιος, δεν είχε διαβάσει καν τις παρατηρήσεις της κυρίας Αλεξοπούλου, γεγονός που αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία έρχονται τόσο σοβαρά ζητήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ακόμα παρατήρησε ότι είναι σκανδαλώδες να μην εκπροσωπείται η Επιχείρηση στη συνεδρίαση κατά την οποία συζητείται ο προϋπολογισμός.

Παράλληλα, η δικαιολογία ότι δεν υπάρχει προϋπολογισμός εγκεκριμένος αποτελεί ακόμα ένα ψέμα,

όπως είπε ο κ. Τζιούμης, καθώς υπάρχει ήδη από τον Αύγουστο, ενώ η κυρία Αλεξοπούλου έχει ήδη αποστείλει έγγραφο τρεις φορές στη δημοτική αρχή, δίχως να έχει πάρει απάντηση. Τέλος, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια αναμένονται ορκωτοί και ακόμα δεν έχουν οριστεί. «Να σοβαρευτούν», είπε ο επικεφαλής της «Τρίπολη Αύριο», συμπληρώνοντας: «Συγκαλύπτουν σκάνδαλο, και η δημοτική αρχή και η διοίκηση της Επιχείρησης».

Εν τέλει, το θέμα αποσύρθηκε.

Τα ερωτηματικά, πολλά: τι γίνεται με τους ορκωτούς; τι γίνεται με τον έλεγχο; τι γίνεται με τις πληρωμές των υπαλλήλων; τι γίνεται με εκείνο το πόρισμα για το οποίο πριν από δύο χρόνια η πρόεδρος της Επιχείρησης είχε ανακοινώσει στο ΔΣ ότι «ερχόταν με κούριερ»;

Ακόμα είναι στον δρόμο;

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και δυστυχώς η διαχείρισή του εκ μέρους της δημοτικής αρχής αποδεικνύει ότι τόσο η διοίκηση της Επιχείρισης όσο και η διοίκηση του Δήμου «κουκουλώνουν» αμαρτίες και ολέθρια λάθη. Δυστυχώς, οι μόνοι πραγματικά χαμένοι είναι οι πολίτες.

Γαλανιάδη Εύα


12 Σχόλια

Όλα έχουν ξεκινήσει απ όταν ανέλαβε ο Παυλης! Και έφτασε ο κόμπος στο χτένι!για να δούμε θα προστατεύουν οι εργαζόμενοι και οι οφελουμενοι.

Μακαρι οι υπάλληλοι να πληρωθούν και να δούν μια άσπρη μέρα κι αυτοί...

Η “MS CHANEL” ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔΗΤ?

Εχουμε αποφασισει να δωσουμε στον παυλο το χρησμα για δημαρχο !!!!!Οποτε τελειωνει του κυρ μητσου η θητεια .

Εμεις θα κατεβασουμε τον stoixo για δημαρχο ,θα κοντραρονται μετσξυ τους τωρα και στις πλατειες των χωριων και της πολης

@Συριζόπουλα - Μην τσακώνεστε. Για Δήμαρχος θα πάει η Περιστέρα. Πιο άξια δεν θα βρούμε. Από δασκάλα στο δημοτικό έγινε καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο. Έχει όλα τα φόντα το κορίτσι.

Ετσι ακριβως παυλαρε ,της εμαθε τον τροπο η Νατασσα του μπουλη ,για το πως να παρει πτυχιο τσακα τσακα ρε μαναρι !!

@Γιατρός από το Κακούρι (θέλεις και Σκύρο συριζόπουλο;) - Η Νατάσα σχόλασε, μας τελείωσε. Το σινεμά παίζει Περιστεράκι τώρα. Κάθε χρονιά και ΦΕΚ η κλαίουσα Περιστερούλα. Ούτε ο Ολυμπιακός τέτοιο σερί. Για πρύτανης γίνεται να πάει με νέο ΦΕΚ; Αν ΝΑΙ, γιατί όχι; Οι άλλοι καλύτεροι ήτανε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.