Βασίλης Ψυχογυιός: Με ενθουσιασμό και όρεξη θα φέρουμε εξαιρετικά αποτελέσματα στο δήμο Τρίπολης (pics)

Βασίλης Ψυχογυιός: Με ενθουσιασμό και όρεξη θα φέρουμε εξαιρετικά αποτελέσματα στο δήμο Τρίπολης (pics)

Μάιος 17, 2019 - 09:26
0 σχόλια

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον δήμο Τρίπολης

Για τον σχεδιασμό της παράταξης «Νέα Τρίπολη» ,  τον κ. Σμυρνιώτη αλλά και για τις προσωπικές του στοχεύσεις μίλησε ο κ. Βασίλης Ψυχογυιός ο οποίος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Ο κ. Ψυχογυιός κατάγεται από το Στάδιο Τεγέας και μεταξύ άλλων έχει διατελέσει επί 10ετία μέλος στο ΔΣ του Τεγεατικού Συνδέσμου.  Στην ακόλουθη συνέντευξη που παραχώρησε στο ArcadiaPortal.gr αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για την αναβάθμιση του θεσμού της Εμποροπανήγυρης Τεγέας.

Για πρώτη φορά σας βλέπουμε να συμμετέχετε στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Τρίπολης. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό  «Νέα Τρίπολη» και τον Γιάννη Σμυρνιώτη;

Η απόφασή μου να συμμετέχω στις επερχόμενες Αυτοδιοιητικές Εκλογές είναι απολύτως συνειδητή καθώς θεωρώ πως είναι επιτακτική η ανάγκη να βοηθήσουμε τον τόπο μας, τον Δήμο μας να ακολουθήσει μια νέα πορεία βελτίωσης και αναβάθμισης σε όλους τους τομείς. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να καταθέσω την εμπειρία και τις γνώσεις που έχω αποκομίσει από την εργασιακή μου εμπειρία στον ιδιωτικό τομές για τον σκοπό αυτό.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα κοινά στην Τρίπολη και ειδικά στην Τεγέα  καθώς η αγάπη μου για τον τόπο είναι μεγάλη.

Διετέλεσα 4 χρόνια Πρόεδρος στον Τεγεατικό Σύνδεσμο (2010-2014) και 10 χρόνια στο ΔΣ.

Επίσης συνειδητή είναι και η απόφασή μου να συμμετέχω στον συνδυασμό  «Νέα Τρίπολη» με επικεφαλής τον Γιάννη Σμυρνιώτη  καθώς θεωρώ ότι είναι η πιο αξιόπιστη, δοκιμασμένη και αποτελεσματική λύση για τον τόπο. Άλλωστε, η Δημοτική Αρχή Σμυρνιώτη άλλαξε πραγματικά την Τρίπολη. Και παρά τα όσα ακούγονται για παρατάξεις που θα φέρουν το καινούργιο (εάν και δοκιμασμένα τα πρόσωπα που τις αποτελούν με πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση), ΔΕΝ είναι ώρα για πειράματα μετά από τα τελευταία χαμένα χρόνια!

Κατάγεστε από  το χωριό Στάδιο το οποίο ήταν η έδρα του Δήμου Τεγέας και κατείχε κεντρική θέση μεταξύ των υπόλοιπων δημοτικών διαμερισμάτων στον κάμπο της Τεγέας. Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι ανάγκες τις Τεγέας και πώς αυτή μπορεί να βοηθήσει στην ανάδειξη των παραγωγικών  δυνατοτήτων  αλλά και του τουρισμού του Δήμου συνολικά;

Η Τεγέα και ο κάμπος της είναι ένας εύφορος και όμορφος τόπος που σίγουρα μπορεί να παίξει πολύπλευρο ρόλο στην ευρύτερη ανάπτυξη και ανάδειξη του Δήμου μας. Η νέα Δημοτική αρχή  μπορεί σαφώς να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή δίνοντας ζωή στην Τεγέα και στα χωριά της.  Η ανάδειξη των προιόντων της Τεγεάτικης γής, η συμβολή στην κατεύθυνση της συστηματικής καλλιέργειας με νέες χαμηλού κόστους μεθόδους, οι εναλλακτικές καλλιέργειες και η αναζήτηση νέων καναλιών διάθεσης των προιόντων  είναι θέματα σημαντικά που από την πλευρά του ο Δήμος πρέπει να συνεισφέρει.

Παράλληλα η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Τεγέας είναι άμεση ανάγκη να ενταχθεί σε έναν γενικότερο σχεδιασμό Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου μας.

Αλέα Αθηνά, Υπερσύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο,  Πάρκο Τεγεατικού Συνδέσμου & Λαογραφικό Μουσείο, Δράσεις Ιδρύματος Στασινοπούλου και επιβεβλημένη αξιοποίηση Δημαρχιακού Μεγάρου στο Στάδιο, λόφος Ριζών, Λίμνη Τάκα, Κερασίτσα-χωριό Λαμπράκη αποτελούν ένα εξαιρετικό πλέγμα πολιτισμού όλων των εποχών που  μπορεί να αξιοποιηθεί και να φέρει κόσμο και έσοδα στην Τεγέα και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Έχετε διατελέσει επί 10ετία μέλος του ΔΣ του Τεγεατικού Συνδέσμου και Πρόεδρος όπως αναφέρατε. Ποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν έτσι ώστε το πάρκο της Τεγέας να γίνει πόλος έλξης και να μας πείτε αν πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει μια αναβάθμιση του θεσμού της Εμποροπανήγυρης Τεγέας;

Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου την περίοδο 2010-2014  είχα με τους συνεργάτες μου επιμείνει στην αναβάθμιση του Πάρκου με εκτενή καθαρισμό και ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων που το περιβάλλουν, σήμανση του Πάρκου για ενημέρωση και καθοδήγηση των επισκεπτών  καθώς και κατασκευή νέας πιστοποιημένης παιδικής Χαράς.

Παράλληλα δρομολογήθηκε η αναβάθμιση του Τουριστικού Περιπτέρου και ολοκληρώθηκε η αγιογράφηση του Ιερού Ναού της Παλαιάς Επισκοπής από το Υπουργείο Πολιτισμού και την δική μας μικρή αλλά σημαντική συνδρομή.

Επομένως  οι βάσεις για ανάδειξη του Πάρκου έχουν ήδη τεθεί και σε συνδυασμό με τις συνεχείς προσπάθειες του Τεγεατικού Συνδέσμου ο Δήμος μπορεί να είναι αρωγός και συμπαραστάτης ώστε να βελτιώνεται συνεχώς ο εκπληκτικός αυτός χώρος. Το πάρκο αυτό είναι σίγουρο πως μπορεί να αποτελέσει ένα από τους σταθμούς τουριστικής διαδρομής αλλά αξιοθέατα του Δήμου μας σε ένα οργανωμένο πλάνο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Αναφορικά με την εμποροπανήγυρη σίγουρα υπάρχουν σειρά από βελτιωτικές κινήσεις που θα εκσυγχρονίσουν την μορφή της. Με δημιουργική συνεργασία Δήμου, Τεγεατικού Συνδέσμου και άλλων φορέων θα το πετύχουμε.

Σύμφωνα με τη σημαντική εργασιακή σας πείρα ως στέλεχος στον χώρο της Τεχνολογίας και Πληροφορικής θα θέλαμε να μας πείτε πώς αυτή μπορεί να ωφελήσει τον Δήμο Τρίπολης και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας  ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου;

Η Τεχνολογία αποτελεί εργαλείο για κάθε είδος Οργανισμού ή επιχείρηση που χωρίς αυτό δεν λειτουργείς. Επομένως είναι δεδομένη η βαρύτητα που πρέπει να δοθεί στην χρήση νέων τεχνολογιών τόσο στην εσωτερική λειτουργία του Δήμου όσο και στην εξυπηρέτηση του Πολίτη.

Ξεκινώντας από την ήδη υπάρχουσα κατάσταση η προσπάθεια εκτιμώ ότι πρέπει να εστιαστεί καταρχήν στην προβολή και χρήση των τεχνολογικών εργαλείων που διαθέτει ο Δήμος. Στην συνέχεια ο Δήμος πρέπει να ακολουθήσει την εποχή δηλαδή την αξιοποίηση της χρήσης του κινητού τηλεφώνου από τον πολίτη. Υπάρχουν άπειρες εφαρμογές που μπορούν να κάνουν εύκολη τη ζωή μας μέσα από τα smartphones που όλοι χρησιμοποιούμε. Και μάλιστα μιλάμε για χαμηλού κόστους έργα με γρήγορη υλοποίηση.

Τέλος, θα θέλαμε να μας πείτε τρεις λόγους για τους οποίους θεωρείτε ότι πρέπει οι συνδημότες μας να σας εμπιστευτούν και να σας στηρίξουν στις εκλογές που πλησιάζουν.

Κρίσιμη ερώτηση που πρέπει όλοι μας να απαντήσουμε γιατί πρέπει να επιλέξουμε τελικά τους καλύτερους για τον Δήμο μας.

Όσο με αφορά προσωπικά θεωρώ πως ο πρώτος λόγος επιλογής μου είναι η μεγάλη αγάπη για τον τόπο μου που ποτέ δεν σταμάτησα να τιμώ και να υπηρετώ κάτω από οποιαδήποτε ιδιότητα με κυριότερη αυτή του Προέδρου του Τεγεατικού Συνδέσμου.

Άλλος λόγος θεωρώ είναι η σημαντική εργασιακή και επιστημονική μου κατάρτιση. Έχω δουλέψει και δουλεύω σκληρά στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια. Γνωρίζω από δουλειά λοιπόν, γνωρίζω από πίεση αλλά κυρίως γνωρίζω πως να φέρω αποτέλεσμα. Και αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Ακόμη ένας λόγος είναι ότι πρώτη φορά ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση. Πολλές φορές η πείρα σε συνδυασμό με την όρεξη και τον ενθουσιασμό μιας καινούργιας ενασχόλησης μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο ενθουσιασμός και η όρεξη λοιπόν που σίγουρα διαθέτω  σε συνδυασμό με την εμπειρία πιστεύω θα αποζημιώσει τους συμπολίτες μου που θα με εμπιστευτούν με την ψήφο τους.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.