Βασίλης Αναστόπουλος, ο Έλληνας του World Tour

Βασίλης Αναστόπουλος, ο Έλληνας του World Tour

Σεπτέμβριος 23, 2018 - 17:02
2 σχόλια

Ο Βασίλης Αναστόπουλος θα έχει το 2019 αθλητές του σε 4 World Tour ομάδες το 2019 φτάνοντας τους 10 από το 2015 που ανέλαβε ως προπονητής στην Ολλανδική SEG Racing Academy.

Τέσσερις από τους αθλητές του Βασίλη Αναστόπουλου θα τρέχουν από το 2019 σε ομάδες World Tour, με συμβόλαια που κλείστηκαν ύστερα από την απόδοσή τους το 2018.

Όλοι τους πέρασαν από τα προπονητικά camp της SEG Racing Academy στο Λουτράκι και προπονήθηκαν σε ελληνικούς δρόμους καθώς, φαίνεται πως αυτό αποτελεί ένα μικρό… τελετουργικό του Βασίλη Αναστόπουλου, δηλαδή, να τους περνάει λίγο από την Ελλάδα και να τους προπονεί στη χώρα μας πριν είναι έτοιμοι να τρέξουν στην Ευρώπη.

Oι επιτυχίες αυτές του Βασίλη Αναστόπουλου, που αποτελούν προϊόν πολύχρονης προσπάθειας και μιας διαδικασίας με συνέχεια και συνέπεια – θυμίζουμε πως μεταξύ άλλων έχει υπάρξει προπονητής αθλητών εξαιρετικά υψηλού επιπέδου όπως οι Thomas Dekker και Johan Vansummeren – έχει προφανώς κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων World Tour για τον έλληνα προπονητή και ήδη γίνονται συζητήσεις με μεγάλες ομάδες της επαγγελματικής σκηνής για τα επόμενα βήματα.

Ήδη, για το 2019, παράλληλα με τη θέση του επικεφαλής προπονητή στην SEG Racing Academy ο Βασίλης Αναστόπουλος θα έχει μια στενή συνεργασία με ομάδα World Tour (ακόμη δεν είναι ανακοινώσιμο το όνομα της ομάδας αλλά σας υποσχόμαστε πως είναι εντυπωσιακό)  αναλαμβάνοντας προσωπικά κάποιους από τους αθλητές της.

Για όσους γνωρίζουν, είναι προφανές το μέγεθος της επιτυχίας αυτής. Για τους υπόλοιπους, αρκεί να αναλογιστούν πως μιλάμε για ομάδες με budget αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που εμπιστεύονται στον έλληνα προπονητή αθλητές που πρόκειται να συμμετάσχουν σε μερικούς από τους σημαντικότερους αγώνες της χρονιάς.

Η αναγνώριση του Βασίλη Αναστόπουλου δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Διότι εκτός από γνώσεις και ταλέντο, είναι κυρίως η σκληρή δουλειά και ο επαγγελματισμός τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τη διαφορά σε ένα χώρο εκατομμυρίων όπως το World Tour.

Και ο Βασίλης Αναστόπουλος φαίνεται πως έχει ήδη κατακτήσει εκτός από το σεβασμό και την αναγνώριση των επαγγελματικών ομάδων που πλέον τον βάζουν ανάμεσα στις επιλογές τους για μεταγραφές.

Η εξέλιξη αυτή του Βασίλη – εντάξει, εκτός από κορυφαίος προπονητής είναι και αγαπημένος φίλος και συνεργάτης από τα πρώτα κιόλας τεύχη του MBike – όχι μόνο μας κάνει χαρούμενους και υπερήφανους αλλά μας δίνει και αισιοδοξία για το μέλλον καθώς, σε ένα χώρο όπου παραδοσιακά η Ελλάδα ήταν εκτός, έχει πλέον έναν ισχυρό πρεσβευτή και έναν εξαιρετικό επαγγελματία.

 

Οι αθλητές του Βασίλη Αναστόπουλου και οι μεταγραφές τους για 2019

Edoardo Affini – Mitchelton Scott

Ο 22ΧΡΟΝΟΣ ΙΤΑΛΟΣ, EDOARDO ALFINI, ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ SEG RACING ACADEMY ΤΟ 2017.

Από την αρχή, το προσωπικό και η επιστημονική ομάδα της ακαδημίας δούλεψαν μαζί του ώστε να βελτιώσουν το δυνατό του στοιχείο που δεν είναι άλλο από την ατομική χρονομέτρηση.

Τα θετικά αποτελέσματα της εκπαίδευσης και της προπονητικής καθοδήγησης δεν άργησαν να φανούν. Ο Alfini πέτυχε πέντε νίκες μέσα στο 2018 με σημαντικότερες την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ιταλίας U23 και φυσικά τη μεγάλη νίκη στην ατομική χρονομέτρηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U23.

Η μεταγραφή του στην Mitchelton-SCOTT θα του δώσει την ευκαιρία να μπορέσει να εξελίξει περαιτέρω την ικανότητά του στο χρονόμετρο καθώς είναι γνωστή η πολύ καλή δουλεία που γίνεται στην ομάδα και οι ευκαιρίες που δίνονται στους νεαρούς αναβάτες να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο World Tour.

 

Cees Bol – Team Sunweb

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ CEES BOL ΣΤΗΝ TEAM SUNWEB ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ SEG RACING ACADEMY.

Ο πανίσχυρος Ολλανδός μπήκε στην ακαδημία το 2017. Η πρώτη χρονιά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή αφού δεν μπόρεσε να αγωνιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς ταλαιπωρήθηκε από διάσειση αποτέλεσμα ενός ατυχήματος που είχε στη αρχή της χρονιάς.

Από τα πρώτα βήματα της ανάρρωσής του, η SEG Racing Academy τον στήριξε ξεκαθαρίζοντάς του πως η θέση του στην ομάδα ήταν εγγυημένη για το 2018 ώστε να μπορέσει να αποδείξει την αξία του υγιής.

Το 2018 αποδείχθηκε μία πολύ καλή χρονιά για τον Bol με νίκες σε σημαντικούς αγώνες όπως Tour de Bretagne, Flèche Ardennaise και Wanzeel Koerse οι οποίες του απέφεραν την πολυπόθητη μεταγραφή με την World Tour ομάδα της Team Sunweb.

 

Stevie Williams – Bahrain Merida

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟ 2017, Ο STEVIE WILLIAMS ΕΔΕΙΞΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ FLECHE ARDENNAISE.

Η SEG Racing Academy δούλεψε με συγκεκριμένο προπονητικό πλάνο γύρω από τον 22χρονο Ουαλό ανηφορίστα. Η σκληρή δουλεία και η σωστή καθοδήγηση απέφεραν γρήγορα καρπούς. Ο Stevie Williams απέδειξε μέσα στο 2018 πως είναι ένας από τους κορυφαίους ανηφορίστες U23 καθώς κέρδισε τη γενική του αγώνα Ronde de I’Isard (μαζί με δύο ετάπ) και ένα ανηφορικό ετάπ στο Giro d’Italia U23 ντυμένος στα ροζ.

Η μεταγραφή του στην ομάδα της Bahrein Merida θα του δώσει την ευκαιρία να εξελιχτεί περαιτέρω σαν αναβάτης, να αποκτήσει εμπειρίες και να αναζητήσει τη διάκριση στο υψηλότερο επίπεδο του World Tour.

 

Julius van den Berg – EF Education First Cannondale

Ο JULIUS VAN DEN BERG ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ SEG RACING ACADEMY ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ – ΤΟ 2015.

Ξεκινώντας σαν Έφηβος, o Van den Berg ολοκλήρωσε την πλήρη φάση εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης ώστε να μπορέσει μετά από τέσσερα χρόνια, στα 21 του έτη, να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα για το World Tour με την ομάδα της Team EF Education First – Dracap p/b Cannondale.

Στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε με την SEG Racing Academy, ο Van den Berg πέτυχε πέντε νίκες και μπόρεσε να τερματίσει στη δεύτερη θέση του Paris-Roubaix, αποδεικνύοντας πως μπορεί να γίνει ένας πολύ μεγάλος αθλητής κλασικών. Αναμφίβολα, το περιβάλλον της νέας του ομάδας με πολύπειρους αναβάτες και σπεσιαλίστες των κλασικών όπως οι Sep Vanmarcke και Sebastian Langeveld θα του δώσει όλες τις γνώσεις και τις εμπειρίες που χρειάζεται για να τα καταφέρει.

Σπύρος Παπαγεωργίου από το mbike.gr
Φωτογραφίες: Petros Gkotsis


2 Σχόλια

Για όλους εμάς που γνωρίζουμε το Βασίλη, δεν αποτελεί έκπληξη η ανοδική του πορεία . Αισθάνομαι τυχερός και ιδιαίτερα περήφανος που συνεργάστηκα μαζί του . Είμαι σίγουρος ότι το μέλλον της ποδηλασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι στενά συνδεδεμένο με τον Βασίλη.

Δεν θα ξεχασω που ερχοταν Μεγαλόπολη οταν σπουδαζε στην Αθηνα ,και τον εβλεπα στον παλιο δρομο να κατεβαίνει καλαματα με το ποδηλατο. ΦΟΒΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.