Βασικός δικαιούχος το ΚΑΑ «Παλλάδιον» στο εθνικής εμβέλειας έργο με την ονομασία «Smart Insole» (vid)

Βασικός δικαιούχος το ΚΑΑ «Παλλάδιον» στο εθνικής εμβέλειας έργο με την ονομασία «Smart Insole» (vid)

Φεβρουάριος 13, 2019 - 19:54
0 σχόλια

Στο πρωτοποριακό για την Ελλάδα πρόγραμμα με την ονομασία "Smart Insole" ( "έξυπνο πέλμα" ) που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Εθνικούς πόρους μέσω της δράσης "ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ" του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία 2014 2010 θα συμμετάσχει το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Παλλάδιον»

Η Πρόεδρος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κα Κατερίνα Καρνιαδάκη, ο κ. Ιωάννης Σεβρισαριανός: Ψυχολόγος ( BSc Psyhology ) με μεταπτυχιακό στις γνωσιακές Νευροεπιστήμες και εξειδίκευση στην καταγραφή  και ποσοτική ανάλυση Ηλεκροεγκεφαλογραφήματος και Επιστημονικά υπεύθυνος του Τμήματος Νευροανάδρασης του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και ο κ. Τσικνάκης συντονιστής του έργου, καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης και συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας παραχώρησαν συνένευτξη τύπου την Τετάτρη 13 Φεβρουαρίου όπου και μίλησαν για το πρόγραμμα.

Σε αυτό το πρωτοποριακό για την Ελλάδα πρόγραμμα το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ συμμετέχει ως βασικός δικαιούχος μαζί με άλλους φορείς όπως το ΤΕΙ Κρήτης, το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας  ( Ι.Τ.Ε. ) και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο ρόλος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ σε αυτό το καινοτόμο ερευνητικό έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς θα συντονίσει τις δράσεις που σχετίζονται με την αξιολόγηση από τους τελικούς χρήστες των τεχνολογιών και των συστημάτων υποστήριξης των ιατρικών αποφάσεων που το έργο θα αναπτύξει.

Στην ουσία αυτό το έργο αναφέρεται στη σχεδίαση και την κατασκευή ενός "έξυπνου" φορετού αισθητήρα που θα εξασφαλίζει στους "χρήστες - ασθενείς" τη συνεχή ανάλυση και την ακριβή αξιολόγηση της ανθρώπινης βάδισης που μέχρι σήμερα γίνεται με καθαρά υποκειμενικούς όρους.

Η χρήση του "έξυπνου πέλματος" αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τις ακριβείς ιατρικές διαγνώσεις με θεαματικά αποτελέσματα για όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη βάδισή τους.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Tο ΚΑΑ «Παλλάδιον» στο εθνικής εμβέλειας έργο με την ονομασία «Smart Insole»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.