Βαρουφάκης: Ο ελληνικός λαός επέστρεψε το τελεσίγραφο στους δανειστές

Βαρουφάκης: Ο ελληνικός λαός επέστρεψε το τελεσίγραφο στους δανειστές

Ιούλιος 05, 2015 - 22:44
3 σχόλια

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κ. Γ. Βαρουφάκης στις δηλώσεις του την Κυριακή 5 Ιουλίου λίγο μετά τις 22:30, επεσήμανε ότι το ηχηρό «όχι» αποτελεί ισχυρό εργαλείο της κυβέρνησης για τη συνεργασία της με τους εταίρους.

«Τα αιτήματά μας για τον τερματισμό της λιτότητας και την αναδιάρθρωση του χρέους οι δανειστές αρνήθηκαν να τα συζητήσουν ουσιαστικά. Μας έκλεισαν τις τράπεζες, ώστε να μας επιβάλλουν μια δήλωση μετανοίας για την κριτική στα μνημονιακά προγράμματα. Αρθρώσαμε για πρώτη φορά επιστημονικό λόγο στις συζητήσεις, και εκείνοι μας έδωσαν τελεσίγραφο. 

Αυτό το τελεσίγραφο, ο ελληνικός λαός τους το επέστρεψε πίσω.

»Από αύριο, με το γενναίο αυτό όχι, που ακούστηκε παρά τον φόβο που έσπειρε η ολιγαρχία των ΜΜΕ, με αυτό το εργαλείο θα τείνουμε χείρα συνεργασίας προς τους εταίρους μας να βρούμε κοινό τόπο. Θα δούμε θετικά το ΔΝΤ, το οποίο, προς τιμήν του, εξέδωσε την έκθεση για το κούρεμα του δημόσιου χρέους, θα αντιμετωπίσουμε θετικά την ΕΚΤ που κράτησε στάση αναμονής, θετικά την ΕΕ, που όπως και εμείς θέλουμε να παίξει θετικό ρόλο στην επούλωση της ελληνικής πληγής που είναι πληγή της Ευρώπης. 

Από αύριο η Ευρώπη αρχίζει να γιατρεύει τις πληγές μας.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

κλεισει επιτελους το στομα σου ρε βαρουφακη και κανε καμια δουλεια. κλεισε καμια συμφωνια και κοψε να κανεις το ψωνιο σου επιτέλους

μικρε και λιγε που σου κακοφανηκε το ΟΧΙ χτυπα το κεφαλι σου στον τοιχο που δεν μετρας μπροστα στον ανθρωπο αυτον που μιλαει τη δουλεια του που ξερει εχει σπουδασει εχει διδαξει και δεν κολωσε στους ευρωπαιους ! τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.