Βανδαλισμοί στο ιστορικό Γυμνάσιο Λαγκαδίων (pics)

Βανδαλισμοί στο ιστορικό Γυμνάσιο Λαγκαδίων (pics)

Δεκέμβριος 14, 2018 - 08:59
0 σχόλια

Το θέαμα στο εσωτερικό του ιστορικού κτιρίου, είναι απίστευτα εξοργιστικό, θλιβερό, ντροπιαστικό, αηδιαστικό και φυσικά προσβλητικό.

Ένα βουβό γιατί, πλανάται  στην σκέψη σας , όταν προσέξετε,  μια μια τις σχετικές ντροπιαστικές φωτογραφίες που συνοδεύουν αυτούς  τους αλήτικους βανδαλισμούς Και αμέσως το σκληρό αναπάντητο ερώτημα, διαδέχεται η οργή για το κατάντημα του ιστορικού πέτρινου στολιδιού των Λαγκαδίων Αρκαδίας. Η καταστροφική μανία και η αλήτικη συμπεριφορά των γνωστών ...αγνώστων είναι εξόφθαλμη. Σε μια δε  φωτογραφία, φαίνεται ξεκάθαρα και η υπογραφή τους μαζί με την χρονολογία 2017.Αρα, οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί στους χώρους του ιστορικού κτιρίου, πιθανότατα έγιναν το..2017.Υποθέτω. Από δώ λοιπόν αρχίζουν  πολλά ερωτηματικά, για το θλιβερό και ντροπιαστικό αυτό γεγονός.

Γιατί δεν έχει ενημερωθεί η αστυνομία; Γιατί;
Γιατί δεν ενημερώθηκε, το Α.Τ. Γορτυνίας μέχρι σήμερα, αφού το κτίριο είναι ιστορική δημόσια περιουσία και υπάρχει δημόσιο εκπαιδευτικό υλικό του ξακουστού Γυμνασίου Λυκείου Λαγκαδίων, χωρίς να έχει γίνει παράδοση παραλαβή;  Γιατί το κρύβατε;

Από τότε μέχρι σήμερα,  έχουν γίνει ... αρκετές επιχορηγούμενες  από τον έλληνα φορολογούμενο, πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είδαν λοιπόν τους βανδαλισμούς και έκαναν τους...Κινέζους ή μήπως τα ματάκια τους ήσαν  θαμπωμένα από τα εκτυφλωτικά φώτα των παραγοντίστικων δημοσίων σχέσεων; Αναφέρομαι στους...ιεράρχες του πατριωτικού πολιτισμού, τον Σύνδεσμο των Λαγκαδινών της Αθήνας και την ομάδα της Πέτρας. Πραγματοποίησαν στο χώρο του πέτρινου στολιδιού των Λαγκαδίων και οι δύο σύλλογοι, πολύ.. υψηλοτάτου πολιτιστικού επιπέδου εκδηλώσεις.  Δεν είδαν τίποτα; Περίεργο; Ήσαν τόσο μα τόσο αφοσιωμένοι και πορωμένοι, στην πολιτιστική διακονία τους; Σαν απίστευτο μου φαίνεται.


Κάποιος σύλλογος Νέων Λαγκαδίων Η ΔΡΑΣΙΣ, διοργανωτής του καρναβαλιού, είδαν κάτι, πήραν χαμπάρι κάτι περίεργο, κάποιον βανδαλισμό; Ούτε  το 2017 αλλά ούτε το 2018; Απίστευτο μου φαίνεται.
Κάποιος ανύπαρκτος και ασκόπως  περιφερόμενος εκπρόσωπος  της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Γορτυνίας ή του τοπικού συμβουλίου των Λαγκαδίων, δεν είδαν τις καταστροφές που έχει υποστεί η δημόσια περιουσία; Υποθέτω  από το 2017;


Κάποιος άφαντος, αλλά σύμφωνα με τον νόμο φερόμενος σαν  δήμαρχος Γορτυνίας, έχει δώσει δε και ..όρκο, με αυτόν τον τρόπο φυλάει την δημόσια περιουσία, την ιστορική παράδοση των δημοτών, το δημόσιο και ιστορικό υλικό αλλά και τον ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου; Εννοείται ότι όλες οι εκδηλώσεις που γίνονται στο πέτρινο στολίδι του Μοριά, έχουν την άδεια, την έγκριση και την χρηματοδότηση του Δήμου Γορτυνίας. Τώρα; Δεν υπάρχει δεν ήξερα, δεν είδα...Η αρμοδιότητα και η ευθύνη είναι ξεκάθαρη.

Αυτά είναι μερικά από τα κυρίαρχα σοβαρότατα ερωτήματα τα οποία ζητούν οπωσδήποτε απολογητικές αλλά και πειστικές[ph1]  απαντήσεις. Εύκολα διαπιστώνετε όλοι σας ότι με το σημερνό ρεπορτάζ, φαίνεται ότι μάλλον κατέρρευσε  μία ένοχη αποσιώπηση απόκρυψη, μία ποινική συγκάλυψη, μία ιστορική προσβολή, μια πολιτιστική δολιοφθορά και μία μελανή σελίδα της ιστορίας του φημισμένου άλλοτε χωριού των χτιστάδων, αλλά και του ξακουστού Πέτρινου κτιρίου, του Γυμνασίου Λυκείου Λαγκαδίων. Στο σημείο αυτό, θέλω να σας υπενθυμίσω  τις δύο παρεμβάσεις της αστυνομίας, έπειτα από έγγραφες, επώνυμες παρεμβάσεις και δημοσιεύσεις μου, για τα  ξεχασμένα  για πολλούς μήνες, ορθάνοιχτα παράθυρα του κτιρίου, σε πολύ άσχημες χειμερινές βροχοπτώσεις. Δηλαδή,  η αδιαφορία των υπευθύνων τοπικών αρχόντων,  είναι ..εγγυημένη. Τώρα όμως προκύπτει και  μία σειρά, πολύ σοβαρότατων ποινικών ευθυνών.

Για τους βανδαλισμούς και τις απίστευτες καταστροφές που έχουν προκληθεί στους χώρους του ιστορικού Πέτρινου Γυμνασίου Λυκείου Λαγκαδίων Αρκαδίας, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, έχει ήδη ενημερωθεί εγγράφως, το Α.Τ. Γορτυνίας( 11-12-18), η Εισαγγελία Αρκαδίας και το Υπουργείο Παιδείας. Φυσικά θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις  που θα έχω, γι’ αυτό  το θέμα.             

ΠΑΝΟΣ Β. ΧΟΥΝΤΉΣ 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.