Βαλτεσινίκο: Καθαρίζω και σέβομαι το χωριό μου (pics,vid)

Βαλτεσινίκο: Καθαρίζω και σέβομαι το χωριό μου (pics,vid)

Αύγουστος 09, 2018 - 11:30
0 σχόλια

Την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 ο Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου ‘Χορεσίβιος’ διοργάνωσε περιβαλλοντική δράση με θέμα ‘Καθαρίζω και σέβομαι το χωριό μου’.

Στην δραστηριότητα αυτή συμμετείχαν οι νέες & νέοι του χορευτικού τμήματος, με την συνοδεία της Προέδρου του συλλόγου, Αφροδίτης Παπαγεωργίου και μελών του ΔΣ.

Η ομάδα δράσης του ‘Χορεσίβιου’ περπάτησε στον κεντρικό δρόμο, διέσχισε το κέντρο του χωριού, από την είσοδο του έως την έξοδο προς Μυγδαλιά, κατέβηκε στην παιδική χαρά, καθάρισε την κεντρική πλατεία και τους προαύλιους χώρους των Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων & Αγ. Γεωργίου. Στη συνέχεια ανέβηκε τον δρόμο προς το Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτεσινίκου και μέσω της Πλατείας των Ομογενών (Άνω Πλατείας) κατέληξε στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου. Εκεί τα παιδιά ανταμείφθηκαν για τον κόπο τους, με ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό παιχνίδι, αυτό του ‘μπουγελώματος΄.

Φυσικά η δράση αυτή δεν είχε σκοπό να παραδώσει το Βαλτεσινίκο πεντακάθαρο στους πολίτες του, αλλά να διδάξει στα παιδιά ότι είναι καθήκον όλων μας να μαζεύουμε τα σκουπίδια και να προσέχουμε το περιβάλλον. Επίσης προσπάθησε να περάσει το μήνυμα σε όλους, ότι είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την κατάσταση που σήμερα επικρατεί γύρω μας.

Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά η συμμετοχή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και όχι μόνο από παιδιά αλλά και από όλους εμάς τους μεγαλύτερους, που έχουμε άλλωστε και την ευθύνη για την κατάσταση που παραδίδουμε τον πλανήτη μας, στην επόμενη γενιά.

 

   

Ειδήσεις: 
Video: 

05/08/2018 ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.