Β. Κυνουρία: Οι ελαιοκαλλιεργητές ζητούν μέτρα για την πτώση των τιμών της ελιάς και του λαδιού

Β. Κυνουρία: Οι ελαιοκαλλιεργητές ζητούν μέτρα για την πτώση των τιμών της ελιάς και του λαδιού

Δεκέμβριος 24, 2019 - 08:49
0 σχόλια

Για την τιμή του λαδιού που παίρνει συνεχώς την κατιούσα, οι ελαιοπαραγωγοί της Βόρειας Κυνουρίας έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ. Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Γιώργος Περδικάρης ο οποίος δραστηριοποιείται στον Στόλο, είπε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα με τις εξευτελιστικές τιμές αγγίζει όλη την κοινωνία του Δήμου, και θα έχει αντίκτυπο στην οικονομική ζωή του τόπου πολύ σύντομα: «Όλους μας αγγίζει αυτό το πρόβλημα, γνωρίζετε τι γίνεται στην περιοχή μας. Εμείς έχουμε φτιάξει έναν συνεταιρισμό δώ και κάποιους μήνες, και είμαστε σε επαφή με την Κρήτη, όπου αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη δακοκτονία. Εκεί υπάρχει συνεργασία με βουλευτές, προέδρους, Δήμους. Πριν από έναν μήνα, στον Στόλο είχαμε μια πτώση από τον αέρα. Ήρθε ο ΕΛΓΑ, ποτέ δεν θέλει να αποζημιώσει, και είπε ότι ήταν ο δάκος υπεύθυνος για την πτώση. Ο κ. Κατσής είπε ότι θα βοηθήσει σε συνεργασία με τον νέο πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ζητάμε στήριξη από την ΕΕ. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα να στηριχθούμε οικονομικά, αλλιώς θα τα δούμε άμεσα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην οικονομία».

Τον λόγο πήρε και ο κ. Βεκιάρης, ο οποίος σημείωσε ΄τι η περοχή στηρίζεται στον τουρισμό και στον αγροτικό τομέα και υπογράμμισε: «Τα τελευταία δύο χρόνια είναι εξευτελιστική η τιμή του ελαιολάδου. Να συζητηθεί άμεσα το θέμα στο ΔΣ, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες, και να δημιουργηθεί μια ομάδα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα». 

Ο κ. Τσιούλος, από την πλευρά του, πρότεινε να γίνει ένα ψήφισμα.

Ο κ. Άγγελος Καμπύλης είπε: «Η πιο ενδεδειγμένη λύση να γίνει μια συνεδρίαση του ΔΣ στο Πνευματικό Κέντρο, με συμμετοχή του κόσμου ώστε να ακουστούν τα αιτήματα. Οι συνέπειες θα είναι τραγικές για όλη την περιοχή.» 

Ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Πλακοκέφαλος είπε ότι ετέθη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης το θέμα πριν από λίγες ημέρες και δεσμεύθηκε ώστε να έρθει ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

Ο δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης απάντησε ότι ήδη σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα γίνει μια ημερίδα μέσα στον Φεβρουάριο, έχει έρθει σε επικοινωνία με τον νέο διοικητή του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος θα κάνει μια επίσκεψη στην περιοχή τον Ιανουάριο. Ο κ. Καμπύλης επανέλαβε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

astrosnews.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.