Ύστερα από 50 χρόνια, ένα τραγούδι του Χατζιδάκι στο αμερικανικό Top-10 (vid)

Ύστερα από 50 χρόνια, ένα τραγούδι του Χατζιδάκι στο αμερικανικό Top-10 (vid)

Φεβρουάριος 25, 2017 - 18:09
0 σχόλια

Η αληθινή μουσική, δηλαδή εκείνη που ενώνει τον άνθρωπο με το Σύμπαν, όπως η επιστήμη, ή η τέχνη όταν είναι εμπνευσμένη σε κάθε μορφή της, δεν γνωρίζει χρονικά ή άλλα όρια. Η αλήθεια είναι ότι τα 50 χρόνια από τότε που βρισκόταν ο Χατζιδάκις στο αμερικανικό Top-10 δεν είναι πολλά για όλους όσοι ασχολούνται με τον χρόνο. Αλλά δεν είναι διόλου μικρό ή λίγο να ακούν οι Αμερικανοί ένα τραγούδι του 1962 σήμερα και μάλιστα να το αγαπούν «ξανά».

Ύστερα από 50 χρόνια, ένα υπέροχο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι  βρίσκεται στo Top10 της Αμερικής. Το κλασικό «All alone am I /Μη τον ρωτάς τον ουρανό», κάνει νέα καριέρα με τη φωνή της ταλαντούχας Αμερικανίδας τραγουδίστριας Alison Krauss, που το έχει συμπεριλάβει στο άλμπουμ της, «Windy City».

Το τραγούδι, έχει γνωρίσει δεκάδες πετυχημένες ερμηνείες με πιο γνωστή αυτή της Brenda Lee το 1962.

Αξεπέραστη παραμένει ωστόσο η πρώτη ερμηνεία με την Τζένη Καρέζη από την ταινία «Το Νησί Των Γενναίων», με  τίτλο «Μην τον ρωτάς τον ουρανό».

Ειδήσεις: 
Video: 

Alison Krauss - All Alone Am I (Audio)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.