Ύποπτο κρούσμα γρίπης H5N1 στην Τρίπολη

Ύποπτο κρούσμα γρίπης H5N1 στην Τρίπολη

Ιανουάριος 23, 2017 - 14:07
4 σχόλια

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, ένα κρούσμα γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε στον Δήμο Τρίπολης με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από το Τμήμα Κτηνιατρικής Αρκαδίας ανακοινώθηκε ότι υπήρξε κρούσμα γρίπης των πτηνών σε εκμετάλλευση ορνίθων αβγοπαραγωγής της Αρκαδίας στην περιοχή Μηλιά του Δήμου Τρίπολης, και ότι λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες των συστηματικών πτηνοτροφείων του Νομού.

Η γρίπη των πτηνών είναι μεταδοτική νόσος των πτηνών που προκαλείται από τον τύπο Α του ιού της γρίπης. Όλα τα είδη πτηνών μπορεί να προσβληθούν από τη νόσο, ωστόσο πιο ευαίσθητα είναι τα πουλερικά (όρνιθες, γαλοπούλες κλπ). Τα άγρια πτηνά και κυρίως τα υδρόβια (αγριόπαπιες, αγριόχηνες, κύκνοι κ.λ.π.) και τα γλαρόμορφα φιλοξενούν και απεκκρίνουν τους ιούς της γρίπης τύπου Α χωρίς τις περισσότερες φορές να νοσούν.

Τα 28.000 πτηνά της πτηνοτροφικής μονάδας στη Μηλιά θανατώθηκαν και ενταφιαστήκαν προκειμένου να απομονωθεί ο ιός.

Να αναφέρουμε ότι τα άτομα τα οποία ασχοληθήκαν με τον ενταφιασμό των πτηνών πέρασαν από προληπτικό έλεγχο από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και έλαβαν προληπτική αγωγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την απομάκρυνση των πτηνών εργάστηκαν Έλληνες αλλά και Πακιστανοί. Από τον προληπτικό έλεγχο δυστυχώς δεν έχουν περάσει όλα τα άτομα που συμμετείχαν στον ενταφιασμό των πτηνών, καθώς υπήρχαν αλλοδαποί εργάτες που δεν έχουν προσέλθει για έλεγχο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ένας νεαρός ο οποίος εργάστηκε στον ενταφιασμό των πτηνών το Σαββατοκύριακο, παρουσίασε πολύ υψηλό πυρετό και πήγε στο Παναρκαδικό όπου και του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα αν ο ιός της γρίπης από τον οποίο νοσεί ο νεαρός ανήκει στον τύπο του ιού H5N1, η σε άλλον τύπο ιού γρίπης, καθώς έχει σταλεί επίχρισμα για ταυτοποίηση στην Αθήνα. Σε λίγα εικοσιτετράωρα θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της εξέτασης.
 

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Σε κάποια άλλη ανακοίνωσή σας αναφέρατε ότι δεν μεταδίδεται σε ανθρώπους. Τι ισχύει τελικά? Το κρέας των πουλερικών και τα αυγά που αγοράζουμε από τους πτηνοτρόφους και τα σούπερ μάρκετ είναι τελικά ασφαλή? Ενημερώστε υπεύθυνα τον κόσμο, για να προστατευτεί. Δεν παίζουμε με την Yγεία.

Πριν λίγες μέρες μας λέγατε να μην ανησυχούμε και ότι η νόσος αυτή δεν προσβάλλει τους ανθρώπους. (http://www.arcadiaportal.gr/news/roymeliotis-kamia-anisyhia-gia-ti-gripi-ton-ptinon-stin-arkadia-vid) Τι πράγματα είναι αυτά? Ας βγει κάποιος ειδικός να ενημερώσει τους πολίτες.

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΗ ΓΡΙΠΗ, ΤΙ ΚΑΝΟΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.