Υπολειτουργεί ο ΟΑΕΕ σε όλη την Ελλάδα

Υπολειτουργεί ο ΟΑΕΕ σε όλη την Ελλάδα

Μάιος 16, 2013 - 10:05
2 σχόλια

Βράζουν οι συνταξιούχοι και όλοι οι ασφαλισμένοι που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον ΟΑΕΕ

Στα άκρα φαίνεται πως έχουν φτάσει οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΕ με τη διοικήτρια κ. Κωτίδου καθώς παραβλέπει τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους συμβασιούχους. Μετά τη συνάντησή τους με τη διοικήτρια έχουν προχωρήσει σε απόφαση να πράττουν ό,τι αναφέρει η σύμβασή τους "Αρχειοθέτηση φακέλων", και όχι ότι έκαναν πριν που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες  όλο το διάστημα που εργάζονται,5 χρόνια, έχουν ξεμπλοκάρει το σύστημα με την εργατικότητα τους.

Το ArcadiaPortal.gr σε επικοινωνία που είχε με τους συμβασιούχους ΟΑΕΕ της Τρίπολης δήλωσαν πως η διοικήτρια δεν τους υπολογίζει και πως η απομάκρυνσή τους θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Διαβάστε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των συμβασιούχων εργαζόμενων ΟΑΕΕ:

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Ο.Α.Ε.Ε. Αθήνα 16/5/2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 15/5/2013

Συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα λίγο πριν από το Πάσχα, γίναμε μάρτυρες μιας οργανωμένης προσπάθειας άμεσης και άδικης απομάκρυνσης – απόλυσής μας από τον Οργανισμό. Κατά τις πρώτες προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του Οργανισμού, η οποία χωρίς εμάς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, απευθυνθήκαμε και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Ε. με μόνο αίτημά μας την αποδοχή της αλήθειας από πλευράς του, δηλαδή την έγγραφη δήλωση για το ποιοι είμαστε και το τί κάνουμε εντός του Οργανισμού τα τελευταία 5 χρόνια. Στην παραπάνω συνεδρίαση η Διοικητής του Οργανισμού αρνήθηκε να εισηγηθεί το θέμα προς το σώμα και σε μετέπειτα συζήτηση μας δεσμεύτηκε να συζητήσουμε για την εισήγησή του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αδειών του Πάσχα. Φυσικά των αδειών από πλευράς της Διοίκησης αφού σε εμάς κατά παράβαση των δικαστικών μας αποφάσεων η Διοίκηση εξακολουθεί να μην χορηγεί άδειες, και μάλιστα ακόμα και στις έγκυες και ολίγων μόλις ημερών μητέρες, καταπατώντας κάθε έννοια ανθρωπισμού αλλά και ανθρώπινου δικαιώματος. Αποτελεί πλέον εμπαιγμό προς τα πρόσωπά μας, να τονίζουμε και να ζητούμε συνεχώς την αποδοχή του αυτονόητου και πραγματικού γεγονότος, που δεν είναι άλλο από την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών από πλευρά μας. Εδώ και 2 περίπου χρόνια η Διοίκηση κατά παράβαση κάθε έννοιας σεβασμού προς τις δικαστικές αποφάσεις, παραβιάζει τις αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων ως προς τα δικαιώματα μας αλλά τις εκτελεί ως προς τις υποχρεώσεις μας. Δουλεύουμε αδιαλείπτως όπως ακριβώς και το μόνιμο ή αορίστου χρόνου προσωπικό. Είμαστε πλήρως καταρτισμένοι επί των αντικειμένων μας, με εξειδικευμένες γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και των ηλεκτρονικών συστημάτων του Οργανισμού.
Ειλικρινά απορεί κανείς, για το πώς θα λειτουργήσει ο ΟΑΕΕ και πώς θα εξυπηρετηθεί το σύνολο των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων μετά την απομάκρυνσήη μας ή μετά και από την απομάκρυνση έστω και ενός υπαλλήλου αορίστου χρόνου, όπως ήδη έχει αρχίσει να ψιθυρίζεται.
Σε χτεσινή μας συνάντηση με την Διοικητή και με μόνο θέμα συζήτησης την εισήγηση του θέματός μας στο ΔΣ του ΟΑΕΕ, οι μάσκες έπεσαν. Η Διοικητής προσπαθώντας να αποφύγει την συνάντηση, μας είχε σε 3ωρη αναμονή και κατόπιν αυτού μας συνάντησε στον διάδρομο του γραφείου της για να μας ανακοινώσει ότι δεν αποτελούμε εργαζόμενους του Οργανισμού, αλλά κάτι διαφορετικό. Δεν είμαστε όπως μας είπε, υπό δικαστικές αποφάσεις αλλά συμβασιούχοι, αγνοώντας πλήρως κάθε δικαστική απόφαση. Κακώς εργαζόμαστε ακριβώς όπως οι αορίστου και οι μόνιμοι γιατί η δουλειά μας είναι να μετράμε ένσημα στο αρχείο. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα και δεν πρέπει να εργαζόμαστε στον Οργανισμό. Άλλωστε το μισό προσωπικό είναι περιττό. Περιττό χωρίς καμία επίσημη αξιολόγηση και χωρίς κανένα σοβαρό προγραμματισμό για τη δυνατότητα λειτουργίας του ΟΑΕΕ με το μισό υπαλληλικό δυναμικό. Η παραπάνω άγνοια, εάν όντως πρόκειται περί άγνοιας, μπορεί μόνο, να χαρακτηριστεί ως επικίνδυνη γιατί εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι μπορεί να αγνοούνται και πολλά άλλα σημαντικά θέματα διοίκησης. Εάν όμως δεν πρόκειται περί άγνοιας, τότε πρόκειται περί εναντιώσεις και αδιαφορίας απέναντι στα συμφέροντα του ΟΑΕΕ των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων, διότι με την ξεκάθαρη εμμονή και εκδίωξη εξειδικευμένου προσωπικού, δημιουργούνται σημαντικότατα εμπόδια στην εξυπηρέτηση του κοινού, δεν εκδίδονται αποφάσεις, καθυστερούν οι συνταξιοδοτήσεις, δεν γίνονται ρυθμίσεις, δεν υπολογίζονται χρέη και συντάξεις, δεν αποστέλλονται βεβαιώσεις και γενικότερα δεν λειτουργεί ο Οργανισμός.
Κατόπιν όλων των παραπάνω, ζητούμε συγνώμη από τους αορίστου χρόνου και μονίμους συναδέλφους μας, αλλά η παραπάνω άποψη της Διοίκησης, μας περιορίζει ως προς την άσκηση των καθημερινών καθηκόντων μας εφόσον η οποιαδήποτε απόφαση, βεβαίωση, ρύθμιση ή οτιδήποτε άλλο εκδίδεται από εμάς, πράγμα που συμβαίνει εδώ και 5 χρόνια, από πλευράς της Διοίκησης θεωρείται άκυρο, με αποτέλεσμα την διπλή ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και συνταξιούχων μας αλλά και της νομικής εκδιώξής μας. Ως προς το τελευταίο γνωρίζουμε ότι η Διοίκηση δεν μπορεί να κάνει και τίποτα γιατί πολύ απλά ψεύδεται ως προς τις δικαστικές αποφάσεις μας. Γνωρίζουμε ότι η Διοίκηση είναι η παράτυπη και όχι εμείς.
Από σήμερα λοιπόν, και για όσο χρειαστεί θα πράττουμε καθημερινώς αυτό που προφορικά μας διέταξε η Διοίκηση του Οργανισμού που δεν είναι άλλο από την παρουσία μας στο αρχείο του Οργανισμού και την απλή καταμέτρηση ενσήμων, (αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός διαθέτει εδώ και χρόνια ηλεκτρονικό αρχείο χρόνου ασφάλισης αλλά αυτό μάλλον κάποιοι δεν το ξέρουν ή δεν μπορούν να το καταλάβουν).
Μόνο αίτημά μας είναι η εισήγηση του θέματος μας στο ΔΣ του ΟΑΕΕ και η ξεκάθαρη λήψη απόφασης του Συμβουλίου για το τι είμαστε τελικά μέσα σε αυτό τον Οργανισμό.
Ζητάμε άμεσα την αναγνώριση του αυτονοήτου και την αποδοχή της μόνης αλήθειας. Είμαστε εργαζόμενοι και όχι συμβασιούχοι, καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθημερινώς κι αδιαλείπτως για 5 συνεχόμενα χρόνια. Από κάθε πόστο εξυπηρετούμε τις τακτικές ανάγκες του Οργανισμού. Αποτελούμε μορφωμένο, παραγωγικό και άκρως εξειδικευμένο προσωπικό.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΚΡΙΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙOΣΥΝΗ.

Να μας δουν, εδώ είμαστε!!!!!!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


2 Σχόλια

Η εξυπηρετησις των ασφαλισμενων του ΟΑΕΕ δεν ειναι θεμα ποσοτητος των υπαλληλων αλλα ποιοτητας αυτων. Και οι μισοι να μεινουν αν ειναι καλοπροαιρετοι το ταμειο μια χαρα θα τα καταφερει με την προυποθεση της σωστης διευθυνσεως

κυριε ''αδικα πληρωνω τα λεφτα μου σε δαυτους'' οταν θα μεινουν 4 υπαλληλοι με απολυτηριο δημοτικου 50-60χρονων να σε εξυπηρετουν εσενα τον επαγγελματια τοτε θα θυμηθεις τους συμβασιουχους που εβγαζαν ολη τη δουλεια και τα περι ποιοτητος και ποσοτητος θα τα βρεις μπροστα σου...