Τζιούμης: Τα άτομα με αναπηρία έχουν τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια δικαιώματα με όλους του υπόλοιπους πολίτες (vid)

Τζιούμης: Τα άτομα με αναπηρία έχουν τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια δικαιώματα με όλους του υπόλοιπους πολίτες (vid)

Δεκέμβριος 03, 2019 - 19:29
0 σχόλια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κ. Τζιούμης απεύθυνε μήνυμα και μίλησε για τις ενέργειες του Δήμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το μήνυμα της ημέρας είναι ότι τα άτομα με αναπηρία είναι συμπολίτες μας και έχουν τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες υποχρεώσεις, τις ίδιες δυνατότητες και ίδιες δεξιότητες με όλους του υπόλοιπους πολίτες.

Ο κ.Τζιούμης συνέχισε λέγοντας ότι μια πολιτεία ευνομούμενη οφείλει να αντιμετωπίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες όπως όλους τους πολίτες ενώ οι υποδομές της πολιτείας και του δήμου πρέπει να προσαρμόζονται και να είναι ανοιχτές σε αυτά.
Ο Δήμαρχος είπε ότι στην πόλη μας έχουν γίνει ενέργειες για την προσβασιμότητα και την κοινωνικοποίηση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ο Δήμος είναι σε επικοινωνία και συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο ΑμεΑ αλλά και περιφερειακούς συλλόγους ώστε να γίνουν κάποια πράγματα που μπορούν να γίνουν από τον δήμο, ανάλογα πάντα και με τις οικονομικές του δυνατότητες και επίσης η συνεργασία αυτή στοχεύει να διεκδικήσει στο επόμενο διάστημα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων νέες δομές για ΑμεΑ.

Έπειτα ο κ. Τζιούμης προχώρησε σε μία σημαντική ανακοίνωση για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες στην Τρίπολη. Όπως είπε ο Δήμαρχος γίνεται πράξη ένα χρόνιο αίτημα, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, το οποίο θα δημοπρατηθεί πριν τις γιορτές και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για να λειτουργήσει σε καθημερινή βάση ακόμα και σε απογευματινές ώρες και όσο γίνεται με πιο διευρυμένες ηλικιακές ομάδες.

Ένα άλλο έργο που ανέφερε ο δήμαρχος είναι η κατασκευή Ειδικού Σχολείου (γυμνασίου-λυκείου) στην πόλη. Ολοκληρώνονται οι μελέτες και παρότι όπως είπε ο κ. Τζιούμης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο πρόγραμμα (Φιλόδημος ή ΕΣΠΑ) για κατασκευή σχολείων υπάρχει πληροφόρηση ότι στο επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν προγράμματα για σχολεία και ο δήμος θα είναι έτοιμος να υποβάλει πρόταση για την κατασκευή νέου σχολείου.

Για το ειδικό σχολείο στου Κάψια ο κ. Τζιούμης ανέφερε ότι υπάρχει αίτημα από τους γονείς για μεταφορά του στην Τρίπολη αλλά σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Αρκαδίας, διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο αφού απαιτούνται ειδικές προδιαγραφές που δεν πληροί κάποιο σχολείο της πόλης αυτή τη στιγμή. Ως χώρος για ειδικό σχολείο βέβαια στο Κάψια είναι πολύ καλός, είπε ο κ. Τζίουμης, αλλά είναι θέμα η μεταφορά των μαθητών αλλά και η καλύτερη κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, η νέα δημοτική αρχή δίνει βαρύτητα στο να αναβαθμίσει τις κοινωνικές δομές του δήμου και να βοηθήσει τις ομάδες εκείνες του πληθυσμού που έχουν ανάγκη και έτσι έχουν ξεκινήσει να γίνονται πράγματα και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ότι προκύπτει.

Κλείνοντας ο κ. Τζιούμης επανέλαβε ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι, ότι ο Δήμος τους βλέπει όλους το ίδιο και κάλεσε του πολίτες να βλέπουν το με τον ίδιο τρόπο, ως ίσους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και ειδικές δεξιότητες.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 
Video: 

O Δήμαρχος Τρίπολης στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.